Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 12 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Als je eerder je kerstversiering ophangt word je gelukkiger

Het is een ongeschreven regel dat je je kerstversiering pas ophangt als Sinterklaas het land uit is. En dat duurt ontzettend lang, als jij zo iemand bent die de kerstboom het liefst al in augustus optuigt. Maar weet je wat: je hebt gelijk. Als je nu al je kerstversiering ophangt wordt je een gelukkiger mens, blijkt uit onderzoek.
Haal je kerstlampjes van zolder, zoek een prachtige kerstboom uit en steek de kaarsjes aan. Een gelukkiger mens worden, was nog nooit zo simpel. Van al vroeg in het jaar je kerstversiering ophangen, word je namelijk blij. Daar is de Beautify redactie het bewijs van.

Waarom?

Het doet denken aan toen je nog een onbezorgd kind was

Vroeger was alles beter. Of in ieder geval simpeler. Als kind hoefde je je geen zorgen te maken over geld, over de liefde, over wat je eigenlijk wil in het leven. Nee, als kind speelde je gewoon, je genoot en dat was dat.

De kerstlampjes doen je terug denken aan deze tijd. En daardoor voel je je ook weer even onbezorgd en gelukkig. Het leven wordt ineens eens stuk minder ingewikkeld als de vrolijke kerstversiering is opgehangen.

En waarom zou je die kerstversiering dan niet gewoon nu al ophangen?

Je maakt nieuwe vrienden door de kerstversiering

Nog een reden waarom je gelukkiger wordt als je nu al je kerstversiering ophangt is dat het je kan helpen nieuwe vrienden te maken.

Hoe het werkt? Als je de kerstversiering ophangt, zien je buren ook die vrolijke lichtjes. En doordat zij jouw lichtjes een, denken ze misschien dat je een aardig en toegankelijk persoon bent. Want mensen die van kerstversiering houden zijn nou eenmaal vriendelijk en echte gezelligheidsdieren.

Ben je bijvoorbeeld nieuw in je straat of wil je heel graag vrienden worden met je gezellige buurmeisje, dan kan het slim zijn om de kerstversiering op te hangen.

Om vast in de stemming te komen:

Misschien word je van deze kerstversiering wel nóg gelukkiger: Dit zijn de ideale kerstlampjes voor als je houdt van een borrel

Reageer op artikel:
Als je eerder je kerstversiering ophangt word je gelukkiger
Sluiten