Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 9 januari 2019

Zie je wel! Je kerstversiering laten hangen is goed voor je

Het is het meest trieste gezicht dat wij deze week hebben gezien. Al die mooie kerstbomen liggen op de stoep en iedereen heeft resoluut alle kerstspullen weer opgeborgen. Wij ontkennen kei hard dat Kerstmis weer voorbij is, en nu zijn we er ook nog eens achter gekomen dat dat goed is voor je gezondheid.

Ben jij zó trouw aan de kerstman dat jouw kerstboom gerust nog een poosje binnen mag blijven staan? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Je kerstversiering laten hangen is namelijk goed voor je gezondheid.

Kerstversiering laten hangen

Dit moet wel onze favoriete psycholoog ter wereld zijn. Dr. Sally Augustin beweert namelijk dat het laten hangen van je kerstversiering hartstikke goed voor je is.

Sally legt uit dat de mens van nature zodanig is geprogrammeerd dat warm licht ons een positief signaal geeft. Denk maar aan de woestijn, als mensen daar een kampvuur zien in de verte weten ze dat ze goed zitten.

Warm licht

Warm licht wordt door ons dus geassocieerd met een positief gevoel en laat kerstverlichting nou exact hetzelfde uitstralen. Hetzelfde geldt voor kaarsjes branden in huis. Als je het lekker cozy wil maken voor jezelf is dat het eerste wat je doet.

Drankhangen

Sally linkt hetzelfde gevoel ook aan de Noorse trend ‘drankhangen‘ waar we eerder over schreven. Uhm, twee glazen rode wijn en een pluche deken alsjeblieft.

De mooiste kerstversiering scoor je nu ook nog in de sale.

Kerst is nog niet voorbij! Koop nu de mooiste kerstballen met mega veel korting

Pretty 52

Reageer op artikel:
Zie je wel! Je kerstversiering laten hangen is goed voor je
Sluiten