Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Vroeg je kerstversiering ophangen maakt van jou écht een gelukkiger mens dus kom maar door met die ballen

‘Ho ho ho stop maar’ komt niet voor in jouw woordenboek als het om het ophangen van kerstversiering gaat. Met een beetje geluk staat begin oktober jouw kerstboom al te prijken in de woonkamer inclusief de nodige franjes. Zielsgelukkig word je ervan.

Direct na kerstmis sla jij je slag. Alle ballen liggen dan met 70% korting in de winkel. Die koop jij vast in voor volgend jaar zodat je je boom kan vullen met al dat moois. Dat jaar is nú aangebroken dus waar wacht je nog op?

Vroeg je kerstversiering ophangen

Jij wist natuurlijk al dat vrouwen die in september al bezig zijn met Kerstmis de allerleukste vriendinnen zijn, maar wist je ook al dat je er écht een gelukkiger mens van wordt?

Heel gek is het niet dat jij hier zo gelukkig van wordt. Sterker nog, daar is zelfs onderzoek naar gedaan. Onderzoeker Steve McKeown claimt namelijk dat vroeg je kerstversiering ophangen, wordt geassocieerd met nostalgische gevoelens uit je jeugd.

Nostalgie

De meeste mensen die vroeg beginnen met het ophangen van hun kerstversiering zoeken naar nostalgische gevoelens. Zij willen de warmte ervaren die zij vroeger – toen zij nog kind waren – hebben gevoeld. Door dit extra vroeg te doen, zitten ze extra lang met dit gelukzalige gevoel en niet alleen in de laatste twee weken van december.

Zeker mensen die veel last hebben van stress hebben de neiging een comfortabele en veilige omgeving voor zichzelf te creëren die hen doet denken aan de zorgeloze momenten van vroeger.

Wil je nóg gelukkiger zijn tijdens de feestdagen in december? Beantwoord dan deze 36 vragen om verliefd te worden.

Je identiteit ontdekken

Een andere onderzoeker, Amy Morin, stelt zelfs dat het ophangen van kerstversiering een manier is om je eigen identiteit beter te begrijpen. Juist omdat je nostalgische gevoelens krijgt en veel aan je jeugd denkt, helpt dit je om te connecten met jezelf.

Wat ons betreft mogen we dus allemaal beginnen met het ophangen van de kerstversiering in 3.. 2.. 1! Merry Christmas!

Reageer op artikel:
Vroeg je kerstversiering ophangen maakt van jou écht een gelukkiger mens dus kom maar door met die ballen
Sluiten