Musthave: Deze nieuwe ketting is je lifesaver bij je dieet

Heb jij moeite om je aan je dieet te houden? Dat is nu hét perfecte excuus om een nieuwe ketting te kopen.

Wetenschappers van de Universiteit van Californië – Los Angeles hebben een ketting ontwikkeld die je vertelt wanneer je voldoende hebt gegeten of echt over de grens heen gaat.

De ketting is genaamd ‘WearSens’ en ontdekt kleine vibraties in je nek wanneer jij eet en drinkt. Als de vibraties te lang doorgaan (omdat jij teveel eet en drinkt), geeft de ketting aan dat het beter zou zijn om te stoppen met het volproppen van je mond.

De ketting komt samen met een app waardoor de ketting op maat kan worden afgesteld. Je vult in de app je leeftijd, gewicht, lengte en dergelijke in. Op basis daarvan wordt bepaald wanneer voor jou de maat vol is.

Het gaat echter niet alleen om de hoeveelheid maar ook om wát je eet. De ketting is zo ontwikkeld dat het vibraties kan onderscheiden waardoor het precies weet wat jij eet en drinkt. Denk je nu ‘belachelijk’? Met hard en stevig voedsel scoorde de WearSens voor 90% correct en bij zacht eten 75%. Aardige score toch? En de ketting kan zelfs het verschil vertellen tussen een koud en een warm drankje.

Extra handig? De ketting kan je ook helpen met het op tijd innemen van medicijnen of het bijhouden van je rookgedrag. De ketting is nog niet verkrijgbaar maar zodra ‘ie op de markt is verschenen is het tijd om heel hard naar de winkel te rennen.

Reageer op artikel:
Musthave: Deze nieuwe ketting is je lifesaver bij je dieet
Sluiten