Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 23 okt 2017

Keukenprinsesjes opgelet: Deze gin cheesecake is verrukkelijk en zo kun je hem zelf maken

Stel je bent groot fan van gin, wat we ons wel voor kunnen stellen. En misschien ook wel van cheesecake. Als je ook nog eens goed overweg kunt met al het gereedschap dat je in de keuken kunt vinden, dan komt dat al helemaal goed uit. Want deze heerlijke gin cheesecake wil je dus ècht thuis proberen. Nu.

Zoals je vast al gemerkt had, bestaan er ontzettend veel dingen waar gin in is verwerkt: gin thee, gin taartjes en gin-yoghurt. Maar gin cheesecake is nowhere to be found. Gelukkig kun je deze heerlijkheid gewoon zelf maken.

Wat heb je nodig voor de gin cheesecake?

 • 400g digestive koekjes (vind je gewoon bij de appie)
 • 180g boter
 • 50g cacaopoeder
 • 250g mascarpone
 • 400ml slagroom
 • 50 ml sinaasappelsap
 • de schil van 2 Sinaasappels
 • 5 vellen bladgelatine
 • 100 ml gin
 • 100 ml tonic water
 • 200 ml sinaasappelsap
 • Een springvorm met diameter 23 cm

Wat te doen met al deze ingrediënten?

Omdat er nog heel wat dient te gebeuren, hebben we een stappenplan voor je gemaakt:

1. We beginnen makkelijk. Verwarm de over voor op 180 graden. Dat lukt wel, toch?

2. Vervolgens ga je aan de slag met de bodem. Verbrokkel de digestive koekjes totdat het fijne kruimels zijn en doe alles in een kom. Zeef vervolgens het cacaopoeder door de kruimels en roer alles goed door met een houten lepel. Vervolgens smelt je de boter in een pannetje en voeg je het mengsel kruimels en cacaopoeder toe. Even lekker roeren zodat er geen klonters meer in zitten.

3. Dan is het tijd om de springvorm in te vetten en om het hele mengsel over de springvorm te verdelen. Het leukst is als je de hele zijkant ook bedekt. Druk goed met je vingers aan zodat het allemaal fijn blijft zitten en zorg ervoor dat het goed verdeeld is. Plaats de springvorm voor 10 minuten in de oven en zet het dan in de koelkast.

4. Next up: de vulling. Daarvoor klop je eerst de mascarpone los in een kom. Hieraan voeg je de slagroom, 50 ml sinaasappelsap en sinaasappelschil toe. Roeren zoals er nog nooit geroerd is en je mag pas stoppen als alles een vast geheel geworden is. Daarna mag alles in de springvorm. Zorg er ook hier weer voor dat alles gelijk wordt verdeeld.

5. De voorlaatste stap is voor het bovenste laagje van de cheesecake. Hiervoor leg je de velletjes bladgelatine in koud water en zet je dit even weg. In de tussentijd meng je de gin, 200 ml sinaasappelsap en tonic met elkaar.

Van dat mengsel doe je 100 ml in een pannetje en verwarm je het tot het lichtjes gaat stomen. Daar voeg je de bladgelatine aan toe (zonder het water). Roeren tot de bladgelatine helemaal opgelost is. Daarna mag je de inhoud van het pannetje weer bij het overgebleven ginmengsel gieten.

6. Als het mengsel eenmaal afgekoeld is, giet je dit voorzichtig over de cheesecake. Daarna mag alles nog even in de koelkast voor een uurtje of zes. En dan: GENIETEN!

En als je toch bezig bent, deze is ook echt de moeite waard om te maken: Holy moly: Er bestaat cheesecake met pepernoten en witte chocolade

Reageer op artikel:
Keukenprinsesjes opgelet: Deze gin cheesecake is verrukkelijk en zo kun je hem zelf maken
Sluiten