Redactie
Redactie Life 19 jun 2020

Als je zwanger wordt op deze leeftijd wordt je kind waarschijnlijk slimmer

Ben je in de twintig en heb jij nog helemaal geen zin in huisje, boompje, beestje? Omdat je nog wil reizen, een man wil vinden of de beest wil uitgangen? Good for you én voor je toekomstige baby’s.

Het blijkt namelijk dat als je wacht tot je in de dertig bent, je kinderen slimmer zijn dan wanneer je jong moeder wordt.

Slimmere kinderen? Krijg dan kinderen als je in de dertig bent

Uit onderzoek van de London School of Economics blijkt namelijk dat vrouwen die moeder werden als dertiger, de intelligentste kinderen baarden. Een stuk slimmer dan de kinderen die werden geboren toen hun moeder twintiger of veertiger was. De kinderen werden getest op lezen, analytisch vermogen en geheugen toen ze tien en elf jaar oud waren. Voor de studie werd gekeken naar 18.000 Britse kinderen.

Hoe dit kan? Het blijkt dat vrouwen die zwanger werden tijdens hun dertiger jaren, dat voornamelijk deden omdat ze eerst focusten op hun carrière. Hierdoor kunnen ze meer kennis overdragen aan hun kroost.

Ben jij van plan je als dertiger te settelen? Dan zul je super slimme baby’s krijgen. Vier daarom nog even lekker van het leven en later komt alles goed.

Lees ook: Dit zou het ideale aantal kinderen voor je zijn op basis van je sterrenbeeld

Reageer op artikel:
Als je zwanger wordt op deze leeftijd wordt je kind waarschijnlijk slimmer
Sluiten