Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 14 september 2017

Krijg jij soms kippenvel van muziek? Dan ben jij een uniek persoon met een speciaal brein

Soms kan muziek je ontroeren. Je vindt het zo mooi of bijzonder dat je bijna tranen in je ogen krijgt. En je krijgt kippenvel. Misschien vind je dat vanzelfsprekend, maar het is allesbehalve normaal. Sterker nog, jij bent een uniek persoon met een heel speciaal brein als je wel eens kippenvel krijgt van het luisteren naar muziek.

Misschien heb je al een muziekje in gedachten, waar je wel eens kippenvel van hebt gekregen. Je hoor het mensen ook geregeld zeggen, dat hun huid reageerde omdat ze de muziek zo mooi vonden.

Maar eigenlijk is het heel speciaal om kippenvel te krijgen van muziek. Onderzoeker Matthew Sachs, van de Harvard universiteit, ontdekte namelijk dat kippenvel krijgen van muziek heel speciaal is. En lang niet iedereen heeft deze ‘gave’.

Kippenvel krijgen van muziek is een bijzondere gave

Hij onderzocht een groep studenten door ze naar muziek te laten luisteren. En wat bleek, voor het verkrijgen van kippenvel heb je speciale verbindingen in de hersenen nodig.

Het hebben van die structuren is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Sterker nog, maar een klein deel van de mensen heeft dit. Hoeveel, is nog niet helemaal duidelijk. Maar het zijn vooral empathische mensen die emoties sterk ervaren, die kippenvel kunenn krijgen bij muziek.

Krijg jij wel eens kippenvel bij prachtige muziek, dan ben je super speciaal. Je bent uniek en bijzonder. Daar krijg je toch spontaan kippenvel van?

Misschien wil je dit artikel ook lezen: Bewezen: Bier is lekkerder met je favo muziek aan

Reageer op artikel:
Krijg jij soms kippenvel van muziek? Dan ben jij een uniek persoon met een speciaal brein
Sluiten