Klaar voor wilde avonturen in bed? Zo blijft je make-up perfect zitten

Eindelijk heb je een date met hém. Uren voor de spiegel tot je er op en top uitziet. Stiekem weet je dat er meer gaat gebeuren dan een kusje op je wang. En laat dat wilde avontuur nou funest zijn voor je perfecte look. Niet getreurd, wij hebben tips om te zorgen dat je er na een stoeibeurt ook nog perfect uitziet.

Tip 1: huid

Als het niet persé nodig is, breng dan geen vette plamuurlaag aan. Ten eerste staat teveel make-up vrijwel nooit charmant en een grote oranje vlek achterlaten na wat rollenbollen is ook een beetje awkward. Kies voor een goede dagcrème en breng vervolgens een dun laagje poeder aan. Toch last van rode vlekjes die je wat beter wil bedekken? Werk dan gewoon spot-on. Je hoeft niet meteen je hele gezicht te verbergen.

Tip 2: ogen

We zijn natuurlijk niet vies van mooi opgemaakte ogen tijdens een date, maar hoe blijft de handel zitten? Begin allereerst met een primer. Dit is een doorzichtig goedje wat je even moet laten intrekken. Vervolgens blijft iedere make-up goed zitten (dus ook optioneel onder je poedertje). En verder? Breng bijvoorbeeld geen lijntje of mascara aan op je onderste wimpers. Je onderste wimperrand is namelijk erg vochtig en zorgt al snel voor uitlopers. Wil je graag boven je wimpers een lijntje zetten? Kies dan voor waterproof liquid eyeliner. Deze veegt namelijk niet uit.

Top het af met waterproof mascara en je bent bulletproof

.

Tip 3: lippen

Lippen zijn eigenlijk nog het belangrijkste van allemaal. Hoe vaak heb je na een flinke zoenpartij wel niet allebei jullie gezichten moeten schrobben om de rode lippenstift van jullie kin te krijgen? Juist. Het allerbeste kun je er dus voor kiezen om niet een te heftige lippenstift aan te brengen. Toch nodig om je outfit helemaal af te maken? Begin dan allereerst met het aanbrengen van wat foundation op je lippen. Niet te veel. Anders krijg je een dikke laag en dat is ook niet erg kissable. Breng na de foundation een laagje lipstick aan, doe er vervolgens wat lichte poeder overheen, nog een laagje lipstick en klaar ben je. Wel altijd goed afhappen op een tissue, anders laat je hoe dan ook sporen achter.

Reageer op artikel:
Klaar voor wilde avonturen in bed? Zo blijft je make-up perfect zitten
Sluiten