Renée
Renée Nieuws 25 jun 2018

Neeee! Kleding en make-up uit Amerika bestellen wordt een stuk duurder

Slecht nieuws voor iedereen die kleding graag over de grens haalt. Het gaat je namelijk flink meer geld kosten als jij en je besties dit uit Amerika wil bestellen. En daar mag je Trump voor bedanken…

Kleding uit Amerika bestellen wordt duurder

Niet alleen kleding uit Amerika bestellen wordt duurder, je gaat ook flink betalen voor je lievelings make-up die je alleen daar kunt kopen. Importeurs zijn van plan om de hogere kosten die ze moeten betalen door te berekenen aan jou: de klant.

Maar waarom is dat? Daar mag je ome Trump voor bedanken. Omdat hij de Amerikaanse staalindustrie wil beschermen heft hij een extra tarief op Europees staal en aluminium.

Europa laat het er niet bij zitten en komt ook met maatregelen. De Europese Unie gaat er nu met importheffingen voor zorgen dat we minder Amerikaanse producten gaan kopen. Dat is natuurlijk nadelig voor de Amerikaanse economie, maar ja, dat heeft ook invloed op jou en mij.

De producten die de EU heeft gekozen om Trump mee te pesten zijn namelijk producten uit Staten waar de president veel kiezers heeft. En laten dat nou net kleding en make-up artikelen zijn.

Hoelang duurt dit grapje?

Waarschijnlijk wil je nu alleen nog maar weten hoelang deze grap gaat duren. Nou ja, dat kan wel even duren, ja. De Europese Commissie vertelt namelijk dat de hoge tarieven blijven gelden zolang Trump het de staalindustrie lastig maakt. En inmiddels weet je vast wel wat voor gekkie deze president is.

Slecht nieuws dus. De komende tijd is het dus een stuk goedkoper om iets binnen Europa te bestellen.

Reageer op artikel:
Neeee! Kleding en make-up uit Amerika bestellen wordt een stuk duurder
Sluiten