Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Beauty & Style 12 november 2019

Woon je in een klein huis? Met deze 5 tips lijkt je kleine poppenhuisje optisch groter

Een klein huis is ontzettend gezellig. In no time voelt het knus en gezellig aan. Maar soms is een klein huis ook wel een uitdaging, het wordt namelijk snel rommelig en overvol. Wij delen de ultieme tips waarmee je huis optisch groter lijkt.

Je hebt je kleine poppenhuisje ingericht en je vraagt je soms af waar je ál je spullen moet laten. En vooral wat nou de perfecte indeling is en welke meubels mooi én functioneel zijn voor een klein huis.

Klein huis optisch groter lijken

Niets fijner dan veel lucht en ruimte in huis. Dit geeft je namelijk rust in je hoofd en leeft een stuk praktischer. Met een klein huis is dit soms lastig, maar met deze tips lijkt jouw kleine poppenhuisje twee keer zo groot:

1. Transparante meubels en elementen

Hoe meer je kunt zien, hoe groter de ruimte lijkt. Transparante meubels zijn hiervoor een goede oplossing. Het staat niet alleen super stijlvol en is on trend, doorzichtige meubels geven de ruimte ook meteen een ‘luchtige’ look.

2. Goede verlichting is key in een klein huis

Goede verlichting wordt nog wel een onderschat. Het is vaak iets waar je als laatste geld aan uit wilt geven. Maar goede verlichting doet een hele hoop voor een klein huis. Ga voor verlichting op verschillende levels. Bijvoorbeeld een plafondlamp en een wandlamp. Door deze variatie lijkt je poppenhuisje optisch groter.

3. Een groot vloerkleed zorgt voor een optisch groter huis

Een vloerkleed is een echte eyecatcher in je interieur en zorgt voor warmte in huis. Misschien ben je geneigd om een klein vloerkleed te kopen omdat je weinig ruimte hebt. Maar hoe groter je kleed, hoe groter de ruimte. Het zorgt er namelijk voor dat meubels die op het vloerkleed staan met elkaar in verbinding staan. Het zorgt voor een eiland in je huis.

4. Spiegetje spiegeltje aan de wand

Spiegels kunnen wonderen verrichten in een kleine ruimte. Ze weerkaatsen het licht, waardoor je woning er automatisch ruimer uitziet. Overweeg één veel te grote spiegel aan de muur waar het meeste daglicht binnenvalt. En deze spiegel is natuurlijk ook perfect om snel even je outfit in te checken.

5. Kleuren die bij elkaar passen

Als je een klein huis hebt kan je inrichting er snel druk en rommelig uitzien. Kies daarom voor een kleurenpalet wat goed bij elkaar past. Hou je van lichte kleuren? Kies dan bijvoorbeeld 3 tinten taupe die goed bij elkaar passen. Zo wordt je huis niet saai maar oogt het wel rustig en ruimtelijk.

Meer over interieur:

Reageer op artikel:
Woon je in een klein huis? Met deze 5 tips lijkt je kleine poppenhuisje optisch groter
Sluiten