Renée
Renée Life 11 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Heb je een kleine badkamer? Door deze tips lijkt én voelt de ruimte twee keer zo groot

Helaas ben je in je eerste woning(en) niet altijd gezegend met een badkamer zo groot als die van The Real Housewives. Maar dat geeft helemaal niet. Met de volgende tips wordt het een stuk makkelijker om het meeste te halen uit één van de kleinste ruimtes in je huis.

Heb jij een kleine badkamer en ben je desperado om ondanks het gebrek aan ruimte er iets moois van te maken? Mooi, want we hebben een paar goede tips verzameld voor je.

De beste tips om een kleine badkamer optimaal in te richten

Misschien ga je voor je het eerst op jezelf wonen of heb je eindelijk een appartement voor jezelf gevonden. Omdat je helaas niet altijd meteen in een mega villa kunt beginnen, moet je het voor nu even doen met een kleine badkamer. Maar geloof ons, volg de volgende stappen en je creëert je eigen paleis.

1. Koop een mooi douchegordijn

Je zou denken dat een glazen wand je ruimte groter laat lijken, maar in werkelijkheid neemt het juist onnodig ruimte in beslag. Tenminste, als je een kleine badkamer hebt. Kies liever voor een mooi douchegordijn. Het ziet er niet altijd zo stijlvol uit als een glazen wand, maar je kunt nu wél makkelijker alle ruimte in je badkamer benutten.

2. Kies voor een zwevende wastafel

Als je kunt kiezen voor een zwevende wastafel, doe dat dan. Het is een trucje om je brein te laten denken dat je meer ruimte hebt dan je eigenlijk hebt. En mocht je meer ruimte nodig hebben, dan kun je altijd nog een kast onder de wastafel plaatsen. Hierdoor oogt en voelt de ruimte wel weer kleiner, dus het is aan jou om te kiezen wat je het belangrijkst vindt.

3. Behang je muren

Als je je muren kunt behangen, kun je dat doen met behang in een groot patroon. Hierdoor voelt je badkamer groter aan en oké, het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Het is natuurlijk wel belangrijk om te checken of je 1. je kleine badkamer kunt behangen en 2. of het behang dat je gebruikt geschikt is voor badkamers.

4. Zoek naar de grootste spiegel die je kunt vinden

Het lijkt overdreven, maar het is echt een goede tip om een kleine badkamer groter te laten lijken. Door een mega grote spiegel aan de muur te hangen, lijkt de ruimte groter door de weerspiegeling.

5. Ga voor ronde vormen in plaats van vierkant

Je eerste idee is misschien om een kleine badkamer in te richten met een vierkante of rechthoekige wasbak. Verander in dat geval eens van gedachte, want een ronde wasbak maakt de ruimte minder hoekig.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Heb je een kleine badkamer? Door deze tips lijkt én voelt de ruimte twee keer zo groot
Sluiten