Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Gezondheid 8 sep 2015

Kleine borsten? Met deze 9 tips vind jij je ultieme bh

Kleine borsten, zo praktisch als het voor een ander lijkt zo lastig kan het zijn voor de girls with small boobs. Bandjes die afglijden, gapende BH cups en vooral veel strijd om de juiste maat en vorm te vinden. Soms lijkt het alsof geen enkele bh perfect past en is het shoppen van lingerie dan ook een regelrechte ramp. Daarom hier negen tips die jij vast goed kan gebruiken.

1. Kies de juiste maat

Veel meiden met kleine borsten dragen al tijden een 80A terwijl ze in werkelijkheid een 70C zijn. Een cup C klinkt soms groter dan dat het in werkelijkheid is. Schroom daarom niet om in een lingeriewinkel te vragen of ze je willen opmeten. Loop je straks toch even de winkel uit met stempel cup C, en dat is echt geen straf. Daarnaast is het belangrijk om je in ieder geval elke zes maanden opnieuw te laten opmeten. Hormoonschommelingen, stress en lichaamsbeweging kunnen invloed hebben op jouw maat.

2. Kies het juiste model

Naast de juiste maat is het ook belangrijk om het juiste model te kiezen. Het juiste model hangt allemaal van de vorm van jouw borsten af. Als je last hebt van gapende cups wil dat niet altijd betekenen dat je bh te groot is, het kan simpelweg het verkeerde model zijn. Staan je borsten ver uit elkaar? Kies dan voor een balcony of demi. Staan ze juist dicht bij elkaar kies dan voor een plunge. Ook hierbij kunnen ze je uitgebreid helpen in bijna elke lingeriewinkel.

3. Kijk verder dan je neus lang is

Aangezien meiden met kleine borsten vaak ook petite zijn, is de kans aanwezig dat jouw borstomvang ook kleiner is dan de standaard. Merk je dat de meeste lingeriewinkels niet jouw kleine maatje hebben? Kijk dan eens op internet.

4. Kies het juiste materiaal

Mooi exemplaar gevonden maar zit het nét niet lekker? Probeer dan hetzelfde model in een andere materiaalsoort. Synthetische materialen staan er om bekend dat ze iets meer rekken. Kant is bijvoorbeeld vaak iets ‘strakker’ waardoor de bh beter aansluit bij kleine borsten.

5. Ook jij kan een push-up bh dragen

Je zult vast denken, ik heb kleine borsten dus er valt weinig te liften. Maar dat is niet waar, de kunst is om een push-up bh op de juiste manier te dragen. Zorg er voor dat de vulling niet op je borst ‘ligt’ maar lift je borst iets op zodat de vulling aan de onderkant van je borst ondersteuning geeft. Voila, boob boost.

6. Bandjes die afglijden?

Het lijkt wel dat zodra je kleine borsten hebt je bandjes altijd quasi nonchalant over je schouders hangen. Waarom dit juist bij small boobs gebeurd? Er wordt simpelweg minder opgevuld waardoor jouw bandjes sneller afglijden. Zorg ervoor dat je nooit meer dan twee vingers onder je bandjes kan schuiven, voortaan blijven jouw bandjes zitten waar ze horen.

7. Kleine borsten hebben ook ondersteuning nodig

Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs de kleinste hoeveelheid beweging (ja, we praten over milimeters) de elasticiteit van het borstweefsel doet dalen, wat leidt tot verslapping. Door het regelmatig dragen van een bh voorkom jij vroegtijdige verslapping.

8. En daarom óók een sportbh

Zeer waarschijnlijk heb jij je nooit gewaagd aan een sportbh. Doe het toch maar wel. Een goede sportbh zorgt zelfs bij een A cup al voor 53% minder beweging.

9. De lace bra is perfect voor jou

De schattige kanten bh’tjes die nu helemaal hot&happening zijn, zijn perfect voor kleine borsten. Daarnaast mag je ze ook nog een beetje laten zien onder je hemdje vandaan. En geloof ons nou maar, met grote borsten kan dat echt niet.

Reageer op artikel:
Kleine borsten? Met deze 9 tips vind jij je ultieme bh
Sluiten