Inga Stoit
Inga Stoit Love 14/07/2018

Hmmm.. dit is hoe kleine irritaties tussen jou en je vriend voor grote problemen zorgen

Je kent het wel; jij en je lief maken ruzie over de afwas. Het lijkt onbenullig maar uiteindelijk zijn dit soort ruzies slopend voor de relatie. Waarschijnlijk kan jij je dit niet voorstellen, maar dit verandert wanneer je denkt aan de optelsom. Deze mini drama’s om niks kunnen zomaar eens het einde voor jullie als koppel betekenen, en dat is misschien het laatste wat jij wilt.

Ruzies over de afwas, het bed opmaken, ouders bezoeken en meer; kleine irritaties kunnen zorgen voor grote problemen. Het is iedere keer weer die discussie die jullie beiden zo moe maakt. Keer op keer is het weer raak, en iedere keer is er weer een onbenullige aanleiding voor. Uiteindelijk breekt jullie dit op, mocht dit niet snel veranderen.

Kleine irritaties – grote problemen

Wanneer jij je partner verdenkt van vreemdgaan en hierover in gevecht bent, weet je dat jullie serieuze problemen hebben. Je ziet dit soort ruzies aan voor ‘heel erg’. Ruzies over de was en dat soort dingen bestempel jij als ‘irritant’ en meer niet. Toch schuilt hier een groot gevaar in.

Jouw vriend zal na dit soort discussies het gevoel krijgen dat hij niks goed kan doen en dit is een pijnlijke zaak. Hij voelt zich niet langer gewaardeerd en dat zorgt voor ergere problemen dan jij je in eerste instantie kon voorstellen. Je kan dit verhelpen door een aantal simpele maar zeer nuttige tips:

1. Stop met alles vanuit jouw standpunt bekijken

Jij kan het gevoel hebben dat vriendlief alleen maar aan zichzelf denkt, dat hij liever op stap is dan met jou. Je voelt je op de tweede plek gezet en hier kun je behoorlijk wat mot over krijgen.

Het zou kunnen dat je zo gefocust bent op jouw visie en eigenlijk een aantal dingen vergeet, zoals: jouw man die jou elke ochtend bij de trein afzet, of chocolade voor je haalt wanneer je ongesteld bent. Je staat te veel stil bij het negatieve en vergeet al het mooie. Denk hier in het vervolg aan voordat je hem volledig afbrandt.

2. Stop met zeuren en ga communiceren

Het is zo makkelijk om vuur te spuwen, je hart op tafel leggen is vele malen moeilijker. Maar als jij jouw relatie wilt behouden, is dit wat er voor nodig is. Hoge pieken, diepe dalen – zo is het nu eenmaal. Jullie kunnen er samen uitkomen maar daarvoor is goede communicatie extreem belangrijk. Een ruzietje op z’n tijd of een meningsverschil is menselijk, zolang jullie maar zorgen dat de meeste zaken besproken en helder zijn – op een fijne manier.

3. Lach erom

Soms ben je echt boos en dan denkt hij het op te kunnen lossen met een grapje. Wat gebeurt er: jij wordt nog bozer. Het is vervelend als er echt iets heftigs is en hij dit doet, maar bij minder heftige dingen kan je dit beter als een gelukje zien. Hij wil die ruzie niet en probeert het te doorbreken door een grapje te maken.

Als jij met hem mee lacht is de kans groot dat jullie daarna knuffelend deze domme discussie laten varen. En dat is een veel fijnere manier om je dag verder te laten verlopen.

4. Stel jezelf open

Je bent in een relatie om samen te zijn, anders was jij wel vrijgezel. Herinner jezelf hier aan wanneer het dreigt stuk te lopen. Je bent samen om een reden, en als jij die reden niet meer voelt is het tijd om verder te gaan. Maar wanneer de liefde er nog altijd is, is opgeven onwijs zonde.

Open je hart voor hem en ga er voor. Natuurlijk is dat eng, en natuurlijk kan er veel mis gaan. Maar het kan ook heel goed gaan, en je weet wat ze zeggen: niet geschoten is altijd mis. En eeuwige liefde bestaat ongetwijfeld (zelfs met kleine irritaties en zonder grote problemen), dus wellicht zijn jullie wel meant to be.

Reageer op artikel:
Hmmm.. dit is hoe kleine irritaties tussen jou en je vriend voor grote problemen zorgen
Sluiten