Piepkleine woonkamer? Met deze 6 tips lijkt je kamer een stuk groter dan dat hij is

Vooral als je in een stad woont, kan het heel goed zijn dat je ruimte in je woonkamer hebt opgegeven voor iets meer ruimte in de keuken of badkamer. Er is nou eenmaal niet zo veel ruimte en daarom is het heel belangrijk dat je de juiste prioriteiten stelt. Maar een woonkamer is wel de kamer waar je het meeste in leeft. Door de juiste styling en decoratie kan je ervoor zorgen dat je woonkamer toch heel ruimtelijk voelt.

Dít zijn 6 tips om je woonkamer groter te laten lijken dan dat hij is.

6 tips voor de styling van je woonkamer

Het maakt niet uit waardoor je woonkamer er piepklein uitziet of in welk huis je woont, iedereen heeft iets aan deze tips. Met de tips houdt je je ogen voor de gek, want de kamer wordt helemaal niet groter – het lijkt alleen zo. Ben je benieuwd? Hier komen ze:

1. Let goed op met de kleuren die je gebruikt in je woonkamer

Iedereen weet waarschijnlijk dat als je de wanden van je kamer wit schildert, dat de kamer er dan groter uitziet. Maar wit is niet de enige kleur die dit vergrotende effect geeft. Hiervoor kan je elke lichte, natuurlijke kleur gebruiken. Let wel op dat je niet té veel kleur gaat gebruiken. Kies een mooi pallet van ongeveer vier kleuren en verwerkt deze in het interieur. Te veel verschillende kleuren kunnen een benauwend effect geven.

Lees ook: Dit zijn een paar regels om te leren omgaan met kleur in je interieur.

2. Schuif je meubelen juist niet tegen de muren aan

Bij een kleine kamer wil je vaak meteen alles tegen de muren zetten om zo de loopruimte te vergroten. Maar dit is helemaal niet slim, vaak heb je namelijk helemaal niet zoveel ruimte in het midden van de kamer nodig en daarnaast ziet de woonkamer er juist volgepakt uit. Kies eens voor een styling waarbij je een paar meubelen weghaalt van de muren (een paar centimeter maakt al een verschil). Op deze manier ziet de kamer er luchtiger uit.

3. Maak gebruik van veel licht

Natuurlijk licht is key voor een ruimtelijke kamer. Haal je gordijnen dus van de muren en laat het natuurlijke licht naar binnen. Probeer echt zo weinig mogelijk dingen voor de ramen te zetten, dit blokkeert het licht alleen maar.

Zorg er daarnaast voor dat je genoeg lichtbronnen hebt. Als je ervoor zorgt dat geen elke hoek van de kamer in een schaduw valt ziet de kamer er veel groter uit dan dat hij is. Het is daarnaast ook heel gezellig om meer lampen te hebben dan diegene die aan het plafond hangt.

4. In een kleine woonkamer hoeven niet perse kleine meubelen

Als je een al kleine kamer volpropt met mini meubelen geeft dit het beeld van een kleine woonkamer weer. Kies in plaats van kleine meubelen voor minder meubelen, maar dan van een redelijke grootte. Natuurlijk hoeft dit geen megahoekbank te worden, let goed op de verhouding van de kamer en de meubelen.

5. Maak gebruik van je muren

Hang bijvoorbeeld planken op je muren. De hangende meubelen trekken de aandacht waardoor de ruimte hoger lijkt dan dat hij is. Daarnaast is een spiegel aan de wand ook een heel handig voorwerp om een kamer groter te maken. Door de spiegel bijvoorbeeld boven een bank te hangen lijkt de woonkamer veel ruimtelijker.

6. Maak slimme keuzes bij de inkoop van je meubelen

Kies altijd voor meubelen met pootjes in je woonkamer. Deze maken de ruimte luchtiger, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kast die op de grond staat. Daarnaast zijn er ook genoeg doorzichtige meubelen die heel mooi kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld bijzettafeltjes. Deze nemen visueel helemaal geen ruimte in beslag.

Lees ook: Een grote witte muur in huis? 6 leuke manieren om hem te pimpen

Reageer op artikel:
Piepkleine woonkamer? Met deze 6 tips lijkt je kamer een stuk groter dan dat hij is
Sluiten