Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 15 feb 2015

De blush guide: welke kleur maakt jouw gezicht een picture perfect?

Blush is geweldig. Het is alleen belangrijk om te weten welke kleur je nodig hebt. Wanneer je dat weet kan blush ervoor zorgen dat je er wakker uitziet terwijl je dat niet bent, een heftige oogmake-up neutraliseren of een mooie glow op je gezicht toveren.

Blushers voor een olijfkleurige huid

Lucky you. Met een olijfkleurige huid heb je namelijk de keuze uit ontelbaar veel kleuren blush die je goed staan. De kleuren die het meeste voor je huidskleur doen zijn volle, intense kleuren zoals: oranje, perzik, brons, paars, plum en zelfs roodbruin. Wat je beter niet kunt gebruiken met een olijfkleurige huid zijn koele tinten. Let ook op met de glans of glitter van een blush. Eentje met een gouden finish zal mooier staan dan een met een zilveren finish.

Donkere huid

Voor de donkere huid gelden eigenlijk dezelfde kleuren als voor een olijfkleurige huid, alleen dan nog wat dieper van tint. Een mooie bronzer werkt ook goed, dit geeft een mooie naturel uitstraling. Wat je beter niet kunt doen zijn ook weer de koele tinten met een witte of zilveren finish.

Licht getinte huid

De tinten die op een licht getinte huid mooi staan zijn rozige kleuren. In de zomer wanneer je iets bruiner wordt staan perzik- en oranjetinten je ook heel mooi. Deze huidskleur heeft wel heel erg behoefte aan producten waar genoeg pigment in zit zodat het mooi afsteekt tegen de huid. Wat minder mooi staat zijn transparante blushers, en babyroze kleuren.

Lichte huid

Een lichte huid straalt door het gebruik van lichtroze kleuren. De gelukkigen die van zichzelf een blosje op de wangen hebben kunnen dit versterken door het gebruik van een concealerpen. Wanneer je met de concealerpen je neuslippenplooi aanzet en het gebied rond je neus valt je natuurlijk blos veel meer op. De kleuren waar je met een lichte huid ver weg van wil blijven zijn alle kleuren waar violet in is gebruikt. Ook te donkere bronzers zijn een no-go. Pak liever de wat zachtere tinten.

Reageer op artikel:
De blush guide: welke kleur maakt jouw gezicht een picture perfect?
Sluiten