Kom maar door met de bittergarnituur! Deze kleuren kleden goed af en nee, het is geen zwart

De zomer is een vrijbrief voor wijn drinken op het terras en ongelimiteerd ijsjes eten. Heerlijk, maar niet écht goed voor je bikini body. Om je wat comfortabelere te voelen kies je al snel voor zwarte kleding, maar wist je dat er drie andere kleuren zijn die even goed afkleden als zwart?

Natuurlijk lijk je in zwarte kleding optisch slanker dan wanneer je jezelf in een jurk met horizontale stepen hijst, maar experts vertellen dat de kleuren rood, nude en donderblauw minstens zo goed afkleden.

Rood

Kies je voor rood, dan spring je natuurlijk flink in het oog. Dit is al handig, want daarmee leid je de aandacht af van de gedeelten van je lichaam waar je misschien iets minder zeker over bent.

Toch werkt deze kleur afkledend. Bij rood geldt: hoe dieper de tint, hoe beter de truc werkt.

Nude

Wij stonden ook even met onze oren te klapperen, want deze tint suggereert juist dat je in je blote billen over straat gaat. Huidskleur lijkt ons niet écht verhullend of afkledend werkend, maar als we mode-experts mogen geloven werkt het toch echt.

Aan je voeten, in ieder geval. Het dragen van huidkleurige schoenen doet je benen optisch langer en slanker lijken.

Donkerblauw

Deze kleur behoeft geen uitleg, want donkerblauw ligt natuurlijk heel dichtbij zwart. Of je nou een zwart of een blauw jurkje aantrekt maakt in feite niet zoveel uit, want beide kleuren maken een ware fitgirl van je.

Een nadeel: het is wel flink zweten in donkere kleuren als deze. Tsja. Je moet er natuurlijk wat voor over hebben.

Reageer op artikel:
Kom maar door met de bittergarnituur! Deze kleuren kleden goed af en nee, het is geen zwart
Sluiten