Prachtig! Deze mensen kunnen voor het eerst kleuren zien

Kun jij het je voorstellen dat je niet kunt zien welke kleur lipstick je op doet? Of geen idee hebt welke kleur je nou op je oogleden smeert? Het kan voorkomen als je kleurenblind bent. Maar gelukkig is er nu een oplossing.

De oplossing is redelijk simpel: een bril. De bril genaamd Boing Boing gebruikt filters om kleuren van elkaar te onderscheiden die mensen die kleurenblind zijn normaal gesproken als één kleur zien.

Vier mensen die kleurenblind zijn probeerden de bril uit en hun reacties werden vastgelegd in onderstaande video. Een prachtige korte documentaire over mensen die nooit de wereld volledig hebben kunnen beleven zoals wij dat doen iedere dag. Voor hun zijn kleuren redelijk vlak. En de emoties lopen dan ook redelijk hoog op, op het moment dat ze wel de rijke kleuren kunnen zien die dit leven te bieden heeft.

Valspar, de maker van de brillen, is van plan nog veel meer mensen blij te maken met deze glazen. Maak kenbaar dat je kleurenblind bent via de hashtag #ColorforAll en misschien krijg jij ook die kans.

Reageer op artikel:
Prachtig! Deze mensen kunnen voor het eerst kleuren zien
Sluiten