Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Beauty & Style 18 december 2019

Hoe vaak je nu écht je haar hoort te knippen als je langer haar wil

Veel vrouwen van lang haar. Toch is het ook zo dat het vaak niet zo lang wordt als dat je zou willen. En als je bij de kapper bent wordt er gezegd dat het écht geknipt moet worden. Want zeggen ze vaak, hoe vaker je je haarpunten knipt hoe sneller je lang haar krijgt.

Jankend ga je terug met (in jouw ogen) veel te kort haar. Maar je troost jezelf met de gedachten dat het knippen van je haarpunten uiteindelijk voor een goed doel is: lang haar.

Haarpunten knippen voor lang haar?

Nou en wat denk je? We zijn al die tijd gewoon voorgelogen met het fabeltje dat het knippen van haarpunten echt zorgt voor langer haar. Thanks to Seventeen.com weten we nu eindelijk dat het dikke vette onzin is. Zij spraken met de haarstylist van Rihanna én zij komt met een best wel logische uitleg:

“Het is niet zo dat je haar sneller groeit als je het haar vaker knipt. Je haar groeit namelijk vanuit je hoofd en niet vanuit de punten. Maar gespleten haarpunten splijten sneller dan dat jouw haar groeit. Dus als je nooit je haar knipt kom je uiteindelijk met vrij dood haar bij de kapper én dan kun je niet anders dan een stuk van je haar afknippen. En hierdoor krijg je nooit de lange manen van je dromen.”

Oké best logisch, maar hoe vaak moet ik mijn haarpunten laten knippen?

Volgens de haarstylist van Rihanna heb je gemiddeld elke 6-10 weken een knipbeurt nodig voor je haarpunten om uiteindelijk mooi lang haar te krijgen. En ze zegt dat niémand maar dan ook niémand langer dan 6 maanden moet wachten met het knippen van haarpunten. Dus meid, wie weet zit jij vanaf nu wat vaker in de kappersstoel?

Meer over haar:

Seventeen.com

Reageer op artikel:
Hoe vaak je nu écht je haar hoort te knippen als je langer haar wil
Sluiten