Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 4 jan 2016

Knipperlichtrelatie: dit is waarom het oh zo aantrekkelijk is om continu terug te gaan naar je ex

Er is altijd een ex die steeds weer terug komt in je leven. Die het lijkt te voelen als je hem bijna bent vergeten, om dan te zeggen dat hij je zo mist. Of de ex die eigenlijk nooit je ex wordt, omdat het zo snel aan en uit gaat dat niemand het door heeft.

De eerste keer dat hij je terug wil, denk je nog dat het alles gaat veranderen. Dat hij is veranderd. Dat niets meer zo zal zijn als eerst. En je miste hem. Hoe hij naast je wakker werd, hoe hij lieve dingen tegen je zei, zijn geur als je je neus in zijn borst drukte, zijn armen om je heen.

Maar de keer daarna, of keren daarna, weet je diep van binnen dat je de verkeerde keuze maakt. Toch ga je naar hem terug en leef je met de gevolgen. Waarom ga je steeds naar hem terug terwijl een knipperlichtrelatie het laatste is dat je wilt?

Het is een uitdaging

Een uitdaging om het deze keer wel te laten lukken. Want willen we niet allemaal dé vrouw zijn waar de man die zich niet kan binden wel aan bindt? De vrouw waar hij wel bij blijft en van houdt tot de dood?

Je bent onzeker

Of beter gezegd: hij laat jou je onzeker voelen. Hij heeft als het ware macht over je, want zodra hij je terug wil, voel jij je weer in control. Als hij zegt dat je geweldig bent, voel je je geweldig. Eigenlijk laat je je geluk van hem afhangen en dat is nooit slim om te doen. Hou van jezelf. Gewoon zoals je bent.

Je vindt het moeilijk je te hechten

Het kan zijn dat hij een foute man is. Een bad guy waarmee je kunt praten over je diepste wensen, angsten en verlangens, maar die ook ineens verdwijnt. En weer oppopt. Maar het kan ook zijn dat je zelf problemen hebt om je te hechten. Misschien verlang je wel naar liefde, maar geloof je niet dat je de liefde waard bent. Je verlaat hém. Omdat je twijfelt. Maar vervolgens heb je spijt en smeek je hem om terug te komen.

Je vergeet de vervelende momenten

Eerst was er de aantrekkingskracht tussen jullie. Het was allesverslindend. Het enige wat je nog wilde was bij hem zijn. Nog eens voelen hoe hij je aanraakte. Maar toen het vuur uitgedoofd was was er alleen nog maar wrijving. En het ging uit. Maar vervolgens zat je alleen thuis en dacht je niet aan jullie ruzies. Op zulke momenten vergeet je namelijk de verschrikkelijke momenten. Als je je eenzaam voelt en hem mist, denk je alleen aan hoe fijn jullie het hebben gehad. Maar een on-off-on-off relatie is altijd een neerwaartse spiraal.

De oplossing

Is eigenlijk best simpel. Namelijk erachter komen waarom je relatieproblemen hebt. Misschien past hij niet bij je. Of hebben jullie andere behoeften in een relatie. Zorg er in ieder geval voor dat je houdt van jezelf en dat je je geluk niet compleet afhankelijk laat zijn van hem. Het leven is leuk, hij is een extraatje.

In het geval van een knipperlichtrelatie is er eigenlijk maar één uitweg: het beëinigen en nooit meer terug gaan. Verschrikkelijk moeilijk. Gruwelijk moeilijk. Maar onthoud: als je steeds teruggaat naar een man waarmee het ook steeds uitgaat, zul je nooit een man ontmoeten die echt van je zal houden. Non stop.

LEES OOK: Dit zijn foute mannen waaraan je verslaafd raakt, maar waar je beter ver vandaan kunt blijven

Reageer op artikel:
Knipperlichtrelatie: dit is waarom het oh zo aantrekkelijk is om continu terug te gaan naar je ex
Sluiten