Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 4 mrt 2018

Waarom een knipperlichtrelatie vermoeiend is en wat je eraan kunt doen

Je haat hem op sommige momenten, maar toch wil je altijd weer bij hem zijn. Je mist hem als het uit is, maar mist de vrijheid als het aan is. En als het dan weer aan is hoop je tegelijkertijd dat jullie nu wel écht bij elkaar blijven.

Een knipperlichtrelatie kost energie, heel veel energie. Dat is ook niet zo gek als je je bedenkt dat je niet altijd weet waar je aan toe bent. Een aantal factoren heeft een grote invloed op die moeheid.

Jullie moeten steeds opnieuw beginnen

Als jullie besluiten om bij elkaar terug te komen beginnen jullie eigenlijk weer opnieuw met jullie relatie. Dat betekent dus ook dat jullie opnieuw zullen moeten werken aan een goede basis.

Ditzelfde geldt als jullie relatie weer uit gaat. Dan begin je weer opnieuw aan je single life en krijg je weer meer tijd voor jezelf. Het kost áltijd energie om weer in dit nieuwe ritme te komen.

Geen stabiliteit

In een knipperlichtrelatie weet je vaak niet goed waar je aan toe bent. Jullie zijn al vaker uit elkaar gegaan en de kans dat dit nog een keer gebeurt is best groot. Hierdoor raakt de gezonde balans kwijt in je relatie. En een verstoorde balans, je raadt het al, zorgt voor onrust en moeheid.

Constante stress

Je relatie staat vaker onder druk dan normaal en daarnaast leiden ruzies ook tot stress. Probeer te voorkomen dat jullie gaan slapen met ruzie. Je nachtrust is hierdoor aanzienlijk slechter.

Je hoeft een ruzie niet per se nog ‘s avonds uit te praten, maar wees allebei zo volwassen om elkaar gewoon een kus te geven en zonder boosheid te gaan slapen.

Het kost veel energie

Na een break up heb je altijd tijd nog om daarvan bij te komen. Vaak voel je je moe en vergeet je om goed voor jezelf te zorgen. Je hoeft echt niet super healthy te eten. Ga een paar dagen los met ijs, chocolade en vriendinnen en probeer erna weer wat gezonder te gaan eten.

De oplossing is moeilijk

Een knipperlichtrelatie is ontzettend vermoeiend. En uiteindelijk worden jullie allebei niet gelukkig van de situatie.

Het lijkt misschien ontzettend moeilijk om te stoppen met het knipperlicht. Om er écht voor te gaan of om er écht een punt achter te zetten, maar er is een oplossing. Echt.

Probeer er achter te komen waarom je relatieproblemen hebt. Misschien passen jullie toch niet bij elkaar of verwachten jullie heel andere dingen in een relatie.

Wees niet bang of beschaamd om hulp in te roepen als jullie er echt niet uitkomen samen. Een ander iemand, een onafhankelijk iemand, kijkt naar jullie met een frisse blik en ziet misschien ineens hoe jullie er samen uit kunnen komen.

Maar het kan natuurlijk ook dat je eigenlijk wel weet dat het toch nooit écht wat kan worden tussen jullie. En dan zul je een gruwelijk moeilijke beslissing moeten maken. De knoop doorhakken en nooit meer terugkijken. Maar aan de andere kant, betekent dat ook ruimte voor een nieuwe man. Een man die jou wel áltijd en helemaal wil.

Onthoud, als er een deur dicht gaat, gaan er weer andere open.

Reageer op artikel:
Waarom een knipperlichtrelatie vermoeiend is en wat je eraan kunt doen
Sluiten