Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 13 november 2017

Huh? Het blijkt dat we mannen aantrekkelijker vinden als ze knoflook hebben gehad

Mannen kunnen op allerlei manieren aantrekkelijk zijn. Dat kan bijvoorbeeld door een leuk grapje, gespierde armen, een fijn baardje, een luisterend oor, ongelooflijk mooie ogen, heerlijke kookkunsten of door knoflook. Huh knoflook? Ja, we maken geen grapjes hier.

Sommige onderzoeken bevestigen onze verwachtingen, maar andere juist niet. En dit nieuwe onderzoek over knoflook behoort duidelijk, over-duidelijk, tot de laatste categorie.

Knoflook maakt mannen aantrekkelijk

Het onderzoek is vrij bizar. Als je dacht dat mannen gewoon een bommetje knoflook mochten eten en de vrouwen daarna de mannen mochten beoordelen zit je niet helemaal goed. Magazine Appetite pakte het namelijk heel anders aan en bijzonder tegelijk.

Hoe ging het dan wel? De helft van de mannen kreeg de opdracht om een boterham met knoflook te eten en de andere helft van de mannen een boterham met kaas. Vervolgens werden de mannen gevraagd twaalf uur lang wattenschijfjes onder hun oksels te dragen om hun lichaamsgeur op te vangen. Ze mochten verder geen deodorant of iets dergelijks gebruiken.

Vervolgens kwamen de vrouwen in beeld. Zij mochten namelijk lekker ruiken aan de wattenschijfjes. Blij dat je niet meegedaan hebt? Maar expect the unexpected: de vrouwen vonden de mannen die de knoflook hadden gegeten aantrekkelijker ruiken.

En daarom, mannen, als jullie dit lezen: Bak alles maar lekker in knoflook en laat die knoflooksaus alsjeblieft niet staan. Hoe meer hoe beter. Nou ja, misschien moeten we dat nog even uitvinden.

P.S. Zou het ook andersom werken?

Dit vinden mannen in ieder geval aantrekkelijk aan ons: Mannendossier: 8 dingen die jou woest aantrekkelijk maken die niks te maken hebben met je uiterlijk

Reageer op artikel:
Huh? Het blijkt dat we mannen aantrekkelijker vinden als ze knoflook hebben gehad
Sluiten