Knuffelen maar! Wist je dat knuffelen goed is voor je gezondheid

Zorg dat je niet alleen naar bed gaat. Volgens een onderzoek uit The Wall Street Journal kan het namelijk veel voordelen voor je gezondheid hebben wanneer je met iemand anders in je bed slaapt:

Veel onderzoekers veronderstellen dat slapen (en knuffelen) met een partner in je bed een belangrijke reden is dat mensen in intieme relaties een betere gezondheid hebben. Ook zouden deze mensen langer leven dan mensen die single zijn. Wanneer het op je lakens aankomt, is het motto sharing is caring blijkbaar erg van toepassing.

Tevens geeft het samen slapen je een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dit verlaagd het cortisol level (stresshormoon) in je lichaam aanzienlijk. Het bed delen met iemand anders zorgt er ook voor dat oxytocine, het liefdeshormoon, een flinke boost krijgt. Met als gevolg dat angstgevoelens verdwijnen en je sneller in slaap raakt. Voel je je nerveus voor een presentatie die je de volgende dag moet geven? Zoek je cuddle buddy op en kruip er lekker dicht tegenaan.

Het onderzoek stopt hier echter nog niet. Want als je gelukkiger in je relatie wilt worden, wordt er door onderzoekers aangeraden beiden naakt te gaan slapen. Samen naakt slapen werkt bevorderlijk voor jullie intimiteit en band samen, wat jullie relatie sterker zal maken. Er werden 1000 mensen ondervraagd die naakt slapen en maar liefst 57% gaf aan ‘extreem gelukkig’ te zijn in hun relatie. We weten wat ons te doen staat: knuffelen maar.

Reageer op artikel:
Knuffelen maar! Wist je dat knuffelen goed is voor je gezondheid
Sluiten