Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 2 september 2017

Zijn jij en je lover echte knuffelkonten? Dan is jullie relatie sterker

Tuurlijk humor is belangrijk, seks is belangrijk, dezelfde opvattingen hebben over het leven, de toekomst en politiek is ook wel handig. Maar het allerbelangrijkste is, is dat jullie in elkaars armen verdwijnen. Dat hij je stevig vast pakt en dat jullie elkaar fijn knijpen. Knuffelen is namelijk super goed voor je relatie.

Zijn jij en je lover echte knuffelkonten? Liggen jullie altijd lepeltje lepeltje te slapen en kun je hem eigenlijk niet meer loslaten als jullie samen zijn? Dan hebben we goed nieuws voor jullie, jullie relatie is namelijk sterker dan ooit door al dat geknuffel.

Ja, als je dacht dat knuffelen alleen maar fijn was, dan heb je het mis. Knuffelen is namelijk een soort relatietherapie. Maar dan een heel leuke. En goedkope.

Knuffelen is goed voor je relatie

Het blijkt allemaal uit een onderzoek onder 514 deelnemers. In het onderzoek werd gekeken naar een verband tussen seks, tevredenheid in relaties en knuffelen.

Een van de onderzoekers vertelt: ’Onze conclusie is dat mensen zich geliefder en gewaardeerder voelen als ze regelmatig knuffelen met hun partner. En als je knuffelt uit je zelf ook dat je blij bent met je partner.’

Ook bleek uit het onderzoek dat knuffelen er voor kan zorgen dat de vonk tussen jullie tortelduifjes blijft bestaan.

Soms zegt een daad meer dan duizend woorden. En knuffelen zegt ‘ik houd van jou’. Hou je lover daarom stevig vast als je hem weer ziet en laat hem nooit meer gaan.

Lees ook: Smelt: op deze 9 momenten willen we niets liever dan dat hij een arm om ons heen slaat

Reageer op artikel:
Zijn jij en je lover echte knuffelkonten? Dan is jullie relatie sterker
Sluiten