Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 13 juli 2017

Te leuk: Je kan nu knuffelen met pinguïns

Ben jij na het koe- of katknuffelen op zoek naar een nieuw slachtoffer om te overspoelen met jouw liefde? In Zuid-Afrika zijn er kleine pinguïntjes die op jouw hulp en liefde zitten te wachten. En laat jij nou net super goed zijn in helpen en liefde geven. Op naar Zuid-Afrika.

Was Pingu jouw lievelingsprogramma en smelt jij ook weg bij Planet Earth de Zuidpool editie? Helaas krijgen de pinguïns het steeds lastiger en worden ze met uitsterven bedreigd. Vandaar dat jij tot the rescue moet schieten en heel veel liefde wilt geven.

Vrijwillig knuffelen

Het is de SANCCOB, de Zuid-Afrikaanse stichting voor het behoud van kustvogels, die deze baan jou aanbiedt. Zij zoeken namelijk vrijwilligers die samen met de beestjes willen trainen zodat ze weer vrijgelaten kunnen worden in het wild. Er zijn al ruim 30.000 pinguïns terug de zee in geholpen en eerlijk: daar wil jij toch een steentje aan bijdragen?

Hier alvast een klein filmpje zodat je weet wat jou te wachten staat:

Hard werken

De SANCCOB is op zoek naar hardwerkende vrijwilligers die geen moeite hebben met vroeg opstaan en voor lange tijd achter elkaar kunnen staan. Je kan het gehele jaar door aansluiten bij de pinguïns, als je tenminste beschikbaar bent voor zes weken. De kosten hiervoor zijn 140 doller (123 euro) en SANCCOB helpt je mee met het zoeken van een accommodatie.

Het is wellicht niet gratis of betaald, maar de prachtige omgeving en het uitzicht op de Tafelberg maakt dat allemaal in één oogopslag goed. Ben jij minimaal 18 jaar en ben je een pro in knuffelen? Geef je dan snel op om vrijwilliger te worden bij SANCCOB en wellicht sta jij over een week wel oog in oog met een van de schattige pinguïnnetjes.

Wellicht is dit ook iets voor jou: Droombaan alert! Je kunt werken bij Netflix in Amsterdam en zoveel series kijken als je wil

Reageer op artikel:
Te leuk: Je kan nu knuffelen met pinguïns
Sluiten