Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 1 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Verveel je je? Deze 4 knutselhobby’s heb je dit jaar ongetwijfeld links laten liggen maar zijn eigenlijk fantastisch

Je kan wel lachen om al die internetgekkies met hun rare hobby’s, maar eigenlijk is het zo gek nog niet. Deze zogenaamd ‘saaie’ knutselhobby’s zijn namelijk hartstikke leuk. Zeker nu we onze dagen weer voornamelijk binnenshuis zullen moeten spenderen. Je hebt in maart en april ongetwijfeld genoeg gepuzzeld, nu is het tijd om te knutselen.

Vooral in het welbekende Man Bijt Hond kwamen regelmatig hobby’s voorbij die als saai werden afgeschilderd. Bedenk je nog eens want het is veel leuker dan je denkt.

Knutselen als je je verveelt

Het is koud buiten en het wordt vroeg donker. Er is niet veel te doen en daarom kun jij maar het best aan de slag gaan met knutselen. Deze vier hobby’s was je misschien vergeten maar staan na vandaag hoog bovenaan je to do list.

Psst, deel deze hobby’s met je vriendinnen op Pinterest.

1. Diamond painting

Voor wie dit nog niet kent: bij diamond painting is het de bedoeling dat je duizenden (maar dan ook echt tienduizenden) kleine diamantjes op een canvasdoek plakt. Er zit een prikketje bij wat je in de wax prikt zodat je de diamantjes goed kunt vastpakken en op de juiste plekken op het doek kunt plakken.

Het lijkt een beetje op schilderen met nummertjes wat je vroeger deed. Ook deze diamantjes zijn namelijk voorzien van nummertjes (piepklein, dat wel) zodat je precies kunt zien waar je ze op moet plakken. Verslavend.

2. Pottenbakken

Aardewerk is terug van weggeweest. Nou ja, weggeweest? Niet echt natuurlijk. Hipper is om je eigen vazen te maken en dit kun je aanleren tijdens een cursus pottenbakken. Je leert de handige kneepjes van het vak zodat jij aan het eind van de lessen een aantal toffe items voor je interieur kunt maken. Helemaal zelf.

Nóg meer leuke dingen om te doen: DIY Twisted Candles – Zó maak je die Instagramable gedraaide kaarsen zelf

3. Origami

Klinkt suf. Is het niet. Koop hiervoor het allermooiste papier met printjes dat je kunt vinden en til het knutselen naar een hoger level. Op YouTube kun je honderden video’s vinden van gave vouwwerkjes. Aan de slag dan maar.

4. Servies decoreren

Koop simpel wit servies – hoeft niet heel duur te zijn – en een set watervaste markeerstiften. Zorg er wel voor dat je echt goede stiften van een hobbyzaak koopt zodat je tekeningen niet vervagen in de vaatwasser. Teken grappige illustraties of schrijven teksten op borden, in schaaltjes en de bodem van je kopje thee. Surprise!

Reageer op artikel:
Verveel je je? Deze 4 knutselhobby’s heb je dit jaar ongetwijfeld links laten liggen maar zijn eigenlijk fantastisch
Sluiten