Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 24 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Koffie, heeft het nu wel of geen invloed op de huid?

Er wordt veel geschreven over koffie en de effecten op je lichaam. Maar wat doet het eigenlijk met je huid? Zou het je lippigment verkleuren? Is het verstandig een kopje koffie per dag te drinken? Dermatoloog en lid van de American Academy of Dermatology ,Gary Goldfaden, vertelt het ons: V: Is cafeïne nu wel of niet goed voor de huid?
A: Cafeïne is niet persé slecht voor de huid. Denk hierbij aan cafeïne bevattende cremès die goed zijn tegen cellulitis. Wel is het mogelijk dat je persoonlijk heftiger reageert op cafeïne dan een ander. Het is dus eigenlijk een kwestie van uitproberen. De één kan prima koffie drinken en ziet hier niets van terug aan de huid, de ander is hier wel gevoelig voor. Echter is nooit bewezen dat cafeïne bij voorbaat slecht is voor de huid.

V: Kan koffie echt je lippen verkleuren?
A: Nee, maar wel degelijk je tanden.

V: Is er een bepaalde hoeveelheid koffie die we mogen drinken zodat het de huid niet schaadt?
A: Zeker, een kopje per dag heeft zelfs uitgewezen goed te zijn voor de gezondheid. Verder is het heel persoonsgebonden.

V: En als je de cafeïne in koffie nu vervangt voor de cafeïne in thee? Is dat dan beter?
A: Nee, dit maakt geen verschil. Groene thee bevat alleen maar meer antioxidanten, maar de hoeveelheid cafeïne verandert er niet door.

Reageer op artikel:
Koffie, heeft het nu wel of geen invloed op de huid?
Sluiten