Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Gezondheid 13 nov 2019

4 x waarom huidverzorgingsproducten met koffie hét geheim zijn voor een gezonde en zachte huid

Koffie is er in alle soorten en maten, van een cappuccino tot een latte macchiato. Het is hét drankje om je dag mee te starten, maar wist je dat koffie niet alleen daarvoor is? Nee, koffie in huidverzorgingsproducten zorgt ook nog eens voor een gezonde, zachte huid.

We willen allemaal een zijdezacht huidje en daarvoor kunnen we niet zonder onze geliefde huidverzorgingsproducten. Maar wat zorgt er nu voor die zachte huid? Koffie.

Koffie voor de huid

Onze favoriete drankje is er niet alleen om je wakker te maken of te houden, maar is ook nog eens super goed voor je huid. Nu hebben we het niet over het drinken. We hebben het juist over de huidverzorgingsproducten met koffie als ingrediënt. Het schijnt namelijk een wondermiddel te zijn voor je huid.

1. Het zorgt voor hydratatie

Huh? Ja, je leest het goed. Koffie zorgt voor hydratatie. Misschien denk je juist dat het zorgt voor een droge huid, maar dat is dus niet zo. Koffie heeft dezelfde oH-waarde als je huid en zorgt ervoor dat je huid niet droog of vet wordt.

Doordat het kalium bevat wordt de huid van binnenuit gehydrateerd en de huidverzorgingsproducten met koffie als ingrediënt bevatten vaak ook nog extra hydraterende elementen. Hierdoor droogt jouw huid niet uit. Meidenavond op de planning? Wat dacht je van een verwen momentje met dit masker van The Body Shop.

2. Het gaat een slappe huid tegen

Wanneer je producten met koffie als scrub gebruikt, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Hierdoor gaat jou geliefde huidje er strakker uitzien. Samen met dit product van e.l.f Cosmetics krijgt jouw huidje alles wat het nodig heeft.

3. Het gaat huidveroudering tegen

Koffie bevat veel antioxidanten. Deze antioxidanten neutraliseren de effecten van vrije radicalen. Klinkt al lekker chemisch toch? Dat is het ook. De effecten worden namelijk veroorzaakt door de zon, vervuiling en andere invloeden van buitenaf.

Doordat de antioxidanten de huid hiertegen beschermt, zorgt het er ook voor dat het langer duurt voor je rimpels krijgt én krijg je die geliefde, fijne glow op je gezicht. Zeg maar hallo tegen die jonge huid samen met dit serum van Chanel.

4. Koffie als een goede scrub

Op zoek naar een goede scrub? Kies er dan eentje met koffie als ingrediënt. Je verwijdert met deze scrub niet alleen de dode huidcellen, maar de cafeïne zorgt voor een snelle afvoer van de afvalstoffen én een goede doorbloeding. Je krijgt hier ook nog eens een zijde zacht huidje van. Nog op zoek naar een goede scrub? Deze vind je gewoon bij Douglas en is nog eens goed voor je ook.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
4 x waarom huidverzorgingsproducten met koffie hét geheim zijn voor een gezonde en zachte huid
Sluiten