Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Body & Mind 23 maart 2015

7 x waarom we hopeloos zouden zijn zonder koffie

Koffie is misschien wel het meest verslavende drankje ooit. Opstaan en de dag doorbrengen zonder koffie is voor sommige mensen een ware nachtmerrie. Even een 'bakkie' en je kan er echt tegenaan, toch?

1. Zonder koffie hangen je ogen de hele dag op half 7

Ze gaan gewoon niet meer vanzelf open. Ze hebben een shot cafeïne nodig om open te gaan. En het is heus niet zo dat ik laat ben gaan slapen (oke ik kon niet stoppen met die serie maar dat terzijde), ik heb eerst koffie nodig. En baas, zeg nou zelf, jij wil mij ook 100% up and running toch?

2. Zonder koffie heb je de hele dag het gevoel alsof je er niet helemaal bij bent

Je zweeft ergens tussen aarde en het heelal. Als mensen wat aan je vragen hoor je ze maar half, je kunt je niet concentreren, je bent snel afgeleid, en aan het einde van de middag zit je zelfs te sukkelen achter je bureau.

3. Zonder koffie is er geen sociaal contact mogelijk

De praatjes bij het koffiezetapparaat zijn de leukste praatjes van de dag. Je hoort nieuwe roddels, er worden leuke plannen gemaakt over borrels, je kunt even vragen hoe het met iemand gaat en ook daadwerkelijk een antwoord terugkrijgen. Niemand doet namelijk wat anders dan zich volledig op het apparaat concentreren om er koffie uit te trekken,

4. Zonder koffie ben je niet de powerwoman die je normaal bent

Ja je bent het wel, maar je voelt je niet zo. Je hebt het gevoel alsof je nog niet aangezwengeld bent. Alsof nog niemand op de turbo knop heeft gedrukt. En zelf kun je je er al helemaal niet bij. Hallo superheldin, waar ben je nou?

5. Zonder koffie lijkt de wereld smakeloos

De geur van die bak koffie in de ochtend, de warmte die er vanaf komt, de heerlijke aroma. Het prikkelt je zintuigen. Zonder die bak koffie lijkt het leven saai, doelloos. Het lijkt wel of je in één keer je smaak- en geurpupillen open gaan.

6. Zonder koffie ben je niet vrolijk

De grapjes, je scherpheid, je ad rem reacties, allemaal dankzij de koffie. Zonder dat heerlijke bakje zou je het liefst in een hoekje wegkruipen, stil zijn, en de hele dag luisteren.

7. Je bent gewoon niet jij

We kunnen er lang en kort over zijn, maar het maakt geen verschil. Jij bent gewoon niet jij zonder dat bakje koffie. Je leeft ervoor, iedere dag weer. Je gunt jezelf alleen het beste van het beste, het lekkerste bakje ooit. En pas dan kom jij op gang. Hey, niets om je voor te schamen, een auto heeft ook diesel en benzine nodig. En je stylingsapparaten doen het ook pas en als je ze aan het stroom legt. Dit is jouw power.

Reageer op artikel:
7 x waarom we hopeloos zouden zijn zonder koffie
Sluiten