Kom jij niet goed in slaap? Dan komt het vast door een van de volgende dingen:

We hebben er allemaal wel eens last van. Een nachtje waar je uren ligt te draaien en alleen maar kan bedenken dat je nu nóg een uur minder slaap hebt te gaan. Frustrerend. Zeker als het een aanhoudende zaak is. Welke dingen kun je beter vermijden als je een rustig nachtje tegemoed wil gaan?

Vet eten

Vet eten betekent namelijk voor je lichaam dat het nog extra hard moet werken voor het slapen gaan. En als jij vervolgens horizontaal gaat wordt het alleen maar lastiger voor je lichaam die rotzooi te verwerken terwijl je lichaam eigenlijk al in snoozestand wil gaan. Niet doen dus.

Naar een scherm staren

Hoewel we dit stiekem allemaal allang weten, moeten we er toch nog even op worden gewezen. Naar een scherm staren, of het nu je computer of je telefoon is, is niet verstandig voor het slapen gaan. Het licht wat van onze apparaten afkomt zorgt er namelijk voor dat ons brein geactiveerd wordt. Beter een boekje erbij pakken dus.

Intense cardio

Hoewel je na een beetje sporten vaak zo een uiltje kunt knappen, is heftige cardio niet het beste idee voordat je een lang nachtje wil maken. Je lichaam is nog te lang in actiestaat waardoor het niet goed snel naar ruststaat kan omschakelen. Het beste is geen heftige cardio drie uur voor het slapen gaan (stoeien met je partner rekenen we hier maar even niet onder).

Cafeïne

Laat die lekkere latte maar staan, want ook die gaat je niet helpen om zacht in slaap te komen. Bah. Een lekker kopje thee (cafeïne vrij!) mag natuurlijk wel en is zelfs aan te raden.

Stress

Hoewel het wel erg makkelijk is om te zeggen dat je niet moet stressen voor het slapen gaan willen we hem toch noemen. Nog eventjes werken omdat je morgen een presentatie hebt gaat niet je slaap bevorderen. Door je helemaal op te winden ga jij geen rustige nacht tegemoet en dat gaat je ook zeker niet ten goede komen de volgende dag. Zorg dus dat je op tijd je zaakjes hebt geregeld zodat je in alle rust schaapjes/ mooie mannen kunt tellen.

Reageer op artikel:
Kom jij niet goed in slaap? Dan komt het vast door een van de volgende dingen:
Sluiten