Janne Vogel
Janne Vogel Body & Mind 24 jun 2020

Van twix repen tot citroenkoekjes: 6 x zoete koolhydraatarme recepten (part II)

Omdat we niet genoeg kunnen krijgen van zoetigheid: 6 nieuwe zoete koolhydraatarme recepten. Van taart tot koekjes en een ijskoffie mét toppings: deze creaties gaan er bij ons wel in.

Ga jij voor de citroenkoekjes, red velvet taart of toch voor de freakshake?

Zoete koolhydraatarme recepten naar ons hart

Ben je binnenkort jarig? Of heb je gewoon zin in iets lekker zoets? Duik de keuken in en waag je aan de volgende koolhydraatarme recepten. Dit wordt een succes, we voelen het aan ons water.

1. Citroenkoekjes

View this post on Instagram

Het is weer zondag bakdag! Dit keer hebben wij vanwege het warme weer heerlijke frisse koolhydraatarme citroenkoekjes gemaakt. Deze zachte koekjes zijn makkelijk om te maken en smaken super goed. De citroen gaat perfect samen met het amandelmeel en het maskeert tevens de nasmaak van de zoetstof. De koekjes zijn zacht en smeuïg van binnen en kruimelig van buiten. Het zijn eigenlijk een soort mini cakejes. Bij de koekjes hebben we een zoete frosting geserveerd. Een perfecte balans tussen zoet en fris. Met dit recept maak je ca. 15 middelgrote koekjes. De koekjes zijn koolhydraatarm, glutenvrij en keto proof. Zo bevat een koekje met frosting slechts 1,7 gr koolhydraten. Bekijk het recept op onze site: https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarme-citroenkoekjes #koolhydraatarm #koolhydraatarmdieet #koolhydraatarmrecept #zondag #zondagbakdag #keto #ketorecept #ketodieet #ketogeen #koekjes #citroen #citroenkoekjes #roomkaas #frosting #glutenvrij #afvallen #dieet #gezondeten #lowcarb #lowcarbchef

A post shared by De lekkerste low-carb recepten (@lowcarbchef.nl) on

Iedere zondag maakt Lowcarbchef een baksel en wij zijn fan van al zijn creaties. Deze zachte citroenkoekjes zijn makkelijk om te maken én superlekker van smaak.

Ze zijn zacht en smeuïg van binnen en kruimelig van buiten. Als een soort mini cakeje. Én ze vallen onder de categorie koolhydraatarme recepten. Moeten we nog meer zeggen?

Boodschappenlijst

Koekjes
50 gram roomboter, ongezouten
50 gram roomkaas
2 eetlepels Steviala Frost
1 ei (M)
200 gram amandelmeel
1 theelepel vanille aroma
Sap van 1 citroen
Rasp van 1 citroen

Citroen frosting

100 gram roomkaas, zacht
30 gram boter, zacht
30 gram Steviala Frost
Sap van 1/2 citroen
Rasp 1/2 citroen

Voor het hele recept klik je hier.

2. Twix reepjes

View this post on Instagram

Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een lekker koolhydraatarm bakrecept! Dit keer heb ik koolhydraatarme twix reepjes gemaakt. Deze koolhydraatarme twix reepjes zijn een lekker alternatief voor de klassieke twix repen die je kunt kopen in de supermarkt. De reepjes zijn makkelijk om te maken en smaken super goed. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig, zoals amandelmeel, pindakaas en chocolade. Met het amandelmeel maak je een heerlijke krokante biscuitlaag. Deze laag bedek je vervolgens met een karamelsaus gemaakt van pindakaas, kokosolie en zoetstof. De laatste laag bestaat uit gesmolten pure chocolade en kokosolie. Deze drie lagen vormen samen een heerlijk krokant reepje die erg veel lijkt op het klassieke twix reepje. Onze twix reepjes bevat echter wel een stuk minder koolhydraten, slechts 2 gr per stuk. Deze reepjes zijn dus koolhydraatarm en keto proof! Bekijk het recept op onze site: https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarme-twix-reepjes #koolhydraatarm #koolhydraatarmdieet #koolhydraatarmrecept #keto #ketorecept #ketogeen #twix #twixreepjes #chocolade #chocoladereepjes #karamel #pindakaas #amandelmeel #amandelen #cacao #snack #dessert #glutenvrij #lowcarb #lowcarbchef

A post shared by De lekkerste low-carb recepten (@lowcarbchef.nl) on

Koolhydraatarme twix repen: het bestaat en je kunt ons niet gelukkiger maken. Ze zijn supermakkelijk om te maken en vallen bij iedereen in de smaak. Wedden?

Boodschappenlijst

Koek
150 gram amandelmeel
30 gram Steviala Frost
3 eetlepel kokosolie, gesmolten
2 eetlepel water
1 theelepel vanille aroma
1/4 theelepel zout


Karamelstroop

50 gram pindakaas
60 gram kokosolie, gesmolten
40 gram Steviala Frost
1 theelepel vanille aroma
Optioneel: 2-3 druppels Stevia Caramel

Chocolade
100 gram pure chocolade, 85% cacao
1 theelepel kokosolie

Benieuwd naar het hele recept? Klik hier!

3. Slagroomtaart

View this post on Instagram

Heb je iets te vieren of gewoon trek in iets lekkers? Dan is deze koolhydraatarme slagroomtaart perfect. De taart heeft heerlijke luchtige biscuitlaag en is goed gevuld met slagroom. Voor de biscuitlaag hebben wij het bodemrecept van onze citroen kwarktaart gebruikt. Deze zachte biscuitlaag gemaakt van amandelmeel, roomkaas en eieren lijkt qua structuur en smaak heel erg op regulier biscuit. Verder hebben we de slagroom opgeklopt met mascarpone. Dit zorgt ervoor dat de slagroom vetter en dus steviger wordt. Normaal gesproken wordt hiervoor een slagroomversteviger gebruikt, zoals Klop-Fix. Deze verstevigers bevatten echter vaak meer dan 80 gr koolhydraten per 100 gr en zijn dus niet geschikt voor een koolhydraatarm of keto dieet. De taart hebben we ten slotte versierd met vers fruit en amandelschaafsel. Zie hier het resultaat, een romige en luchtige koolhydraatarme slagroomtaart. Een feestje om te zien en om op te eten! Bekijk het recept op onze site: https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarme-slagroomtaart #koolhydraatarm #koolhydraatarmdieet #koolhydraatarmrecept #keto #ketogeen #ketodieet #ketorecept #slagroomtaart #slagroom #taart #fruit #vruchten #feestje #verjaardagstaart #feest #koffie #thee #lekkernij #glutenvrij #suikervrij #lowcarb #lowcarbchef

A post shared by De lekkerste low-carb recepten (@lowcarbchef.nl) on

Een feestje is niet compleet zonder slagroomtaart en daarom zijn we meer dan blij dat we dit recept hebben gevonden. Plus, hoe fotogeniek is dit baksel? Juist. Wil je de blits maken op die ene verjaardag? Dan weet je wat je te doen staat.

Boodschappenlijst

Biscuitbodem
3 eieren
140 gram amandelmeel
150 gram roomkaas, kamertemperatuur
40 gram erythritol
40 gram roomboter
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille aroma

Slagroomvulling
500 milliliter slagroom
200 gram mascarpone
50 gram erythritol
2 theelepels vanille aroma

Decoratie
Optioneel: amandelschaafsel
Optioneel: vers fruit

4. Käsekuchen

View this post on Instagram

Iedereen die een paar dagen in Duitsland is geweest, kent waarschijnlijk wel de Duitse käsekuchen. Het is een gebakken kwarktaart gemaakt van kwark, ei en boter. De taart is geliefd in Duitsland en verkrijgbaar bij de meeste banketbakkers en restaurants. Vorig jaar heb ik tijdens mijn vakantie in Zuid-Duitsland een stukje käsekuchen geproefd. Het was echt super lekker, niet zo machtig en veel frisser dan een traditionele cheesecake. De serveerster vertelde mij dat de taart vaak ook zonder bodem wordt gemaakt. Dit bracht mij op het idee om een koolhydraatarme versie van deze heerlijke taart te maken. We hebben het traditionele recept iets aangepast met als resultaat een heerlijke koolhydraatarme en glutenvrije käsekuchen! Bekijk het recept op onze site: https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarme-kasekuchen #koolhydraatarm #koolhydraatarmdieet #koolhydraatarmrecept #keto #ketogeen #ketodieet #taart #kwarktaart #cheesecake #kasekuchen #kuchen #lowcarb #afvallen #dieet #snack #dessert #nagerecht #frambozen #koffiepauze #lekkernij #lowcarbchef

A post shared by De lekkerste low-carb recepten (@lowcarbchef.nl) on

Of je nu bekend bent met het Duitse gerecht of niet, een stuk käsekuchen valt bij vrijwel iedereen goed in de smaak. Het is een gebakken kwarktaart gemaakt van onder andere kwark, ei en boter. En daarom nog frisser dan een stuk traditionele cheesecake. Kortom: een van die koolhydraatarme recepten die je wilt proberen.

Boodschappenlijst

500 gram kwark (mager of vol)
100 gram zachte boter
80 gram erythritol
30 gram eiwitpoeder vanille
3 eieren (M)
1 theelepel vanille aroma
1 theelepel bakpoeder
Citroensap van 1 citroen
Snufje zout
Optioneel: vers fruit

Voor het hele recept klik je hier.

5. Witte chocolade red velvet taart

Kunnen we even stilstaan bij hoe Instagram-waardig en overheerlijk deze taart eruit ziet? Deze hoge romige taart met witte chocolade en red velvet is alles waar we van droomden en meer. En, jawel, koolhydraatarm. Wil je maken. En eten.

View this post on Instagram

De challenge van gisteren is deze witte chocolade red velvet taart geworden! 😍 Een feestelijke hoge creamy taart met een vleug cacao, red velvet en witte chocolade uit @oanhswinkeltje.nl ! 🎂 De taart is een dag later gekomen dan gepland (ik was vergeten roomkaas te kopen) maar misschien maar goed ook! Hij is namelijk extra bijzonder want het is de verjaardagskaart van Trev geworden 🎂 Trev is namelijk 3 jaar geworden vandaag! 🥳 Zò leuk om te zien hoe hij nu alles begrijpt, uit kijkt naar alle tradities die horen bij een verjaardag en in geuren en kleuren verteld welke liedjes hij wilt zingen en wat voor cadeautjes hij het liefst wilt (2 ballonnen, eentje met een auto en eentje van brandweerman Sam) 🙌🏼😝 Wij zijn super trots op hem! 🥰 Aanstaande zaterdag hebben we een klein verjaardagsfeestje in de tuin, in elk hoek een huishouden om gepaste afstand te bewaren. 👌🏼 Een tafel met lekkere versnaperingen in het midden van de tuin, daarbij een tube desinfecterende handgel en we are good to party! 🎊 Het recept van deze overheerlijke witte chocolade red velvet taart vind je op mijn website. 💝 (link in bio) Een hele fijne donderdag allemaal! #oanhskitchen #oanhswinkeltje #koolhydraatarm #lowcarb #glutenvrij

A post shared by Koolhydraatarme Foodblogger (@oanhskitchen) on

Boodschappenlijst

4 eieren
250 gram amandelmeel
20 gram eiwitpoeder
2 theelepel wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
15 gram cacaopoeder
40 gram Sukrin rood
10 milliliter rode kleurstof
160 gram volle kwark

Vulling
50 gram witte chocolade
400 gram roomkaas
150 gram ongezouten roomboter
20 gram Sukrin rood
2 theelepels vanille-extract

Topping
1 theelepel cacaopoeder
25 gram witte chocolade
75 gram frambozen

Voor de bereidingswijze klik je hier.

6. Fluffy koffie freakshake

View this post on Instagram

Goedemiddag!! ☀️ Welkom bij een nieuwe Wednesday challenge! 🎊 Deze week is het deze Freakshake geworden! In letterlijk 5 minuten in elkaar geflanst 🥤 Het is er eentje die je maakt bij een échte feestelijke gelegenheid want, nouja je ziet het.. Het is een en al feest in een glas! 🥳 Ik heb het gemaakt met een basis van creamy koffie fluff met daarbovenop slagroom, marshmallows en een crunchy chocolade salty caramel reep! ✨ Natuurlijk is deze freakshake te costomizen naar smaak 🤗 Ik ga er een dezer dagen eentje maken met aardbeiensmaak ipv koffie! Enfin, het recept van deze freakshake vind je op mijn website! 💝 Mooie woensdag allemaal! ☀️ #oanhskitchen #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #glutenvrij #suikervrij

A post shared by Koolhydraatarme Foodblogger (@oanhskitchen) on

View this post on Instagram

Goeiemorgen! ☀️ Gisteren maakte ik de fluffy koffie freakshake, en beloofde ik een aardbeien freakshake te maken so here she is! ✨ Het is ook weer mega makkelijk recept om te maken een een feestje voor het oog 💝 Freakshakes zijn eigenlijk romige milkshakes met daarbovenop een hoop lekkers waaronder slagroom, een caramel reep, marshmallows en stroop natuurlijk uit @oanhswinkeltje.nl ! 🥰 Je kan er natuurlijk altijd je eigen draai aan geven door van fruit te wisselen en bijvoorbeeld verschillende toppings te gebruiken! 🎊 Hey recept is te vinden op mijn website! 🥰 (link in bio) Een mooie dag allemaal! #oanhskitchen #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #lowcarb #keto #freakshake

A post shared by Koolhydraatarme Foodblogger (@oanhskitchen) on

Denk: frappucino van je favo koffietent, maar dan zelfgemaakt én koolhydraatarm. Zoals je snapt is dit een van die koolhydraatarme recepten die je dagelijks wilt maken. Een freakshake bij het ontbijt never hurt nobody. En de shakes zijn oh zo fotogeniek.

Boodschappenlijst

8 gram instant koffie korrels
15 gram Sukrin+
75 milliliter ijskoud water
Optioneel: ongezoete melk, slagroom of water (als je het te sterk vindt)

Topping
Slagroom
4 marshmallows
4 plakjes van een reep

Ga jij een freakshake maken? Klik hier voor het hele recept!

Lees ook: