Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Gezondheid 18 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Klap maar lekker een pastaatje, want door koolhydraten slaap je namelijk beter

Hoe kan het toch dat alles wat veel koolhydraten bevat ontzettend lekker is? Pizza, pasta, sushi, frietjes en Maccie: allemaal rijk aan carbs. Voel jij je soms schuldig na een monsterlijke koolhydraatinname? Geen zorgen, want door koolhydraten slaap je beter. Dus neem nog maar een pastaatje.

Hebben jullie ooit het gevoel gehad meteen in bed te willen kruipen na het eten van een uitgebreid diner? Wij ook en daar is dus een reden voor.

Sneller in slaap dankzij koolhydraten

Hoe je sneller in slaap valt door koolhydraten? Wij leggen het je graag uit. Koolhydraten zijn (samen met proteïnen en vetten) de belangrijkste bron van energie voor onze lichamen. Daarom is het vooral belangrijk ze ‘s ochtends en ‘s middags te eten.

Wanneer je ‘s avonds veel koolhydraten eet, helpt het je om sneller in slaap te vallen. Carbs laten je bloedsuikerspiegel namelijk snel stijgen en hierdoor dommelen we eerder weg. Daarnaast stimuleren koolhydraten je tryptofaan, een zuur dat leidt tot de productie van het slaaphormoon.

eat your spaghetti to forgetti your regretti.

14.7k Likes, 243 Comments – Michèle Krüsi (@thefashionfraction) on Instagram: “eat your spaghetti to forgetti your regretti.”

Het liefst eet je complexe koolhydraten voor het slapen gaan, zoals granen bijvoorbeeld. Maar geen paniek, met een pastaatje of een stuk pizza is er ook geen man overboord. Toch waarschuwt slaapexpert Dr. Sultana voor deze ‘slaaptruc’. Een extreme koolhyraatiname vlak voor je naar bed gaat verhoogt het risico op gewichtstoename, slaapstoornissen en slaapapneu. Mocht je dus graag ruim nemen, dan kun je hier nog even aan denken.

Andere voedingsmiddelen waardoor je in slaap valt

Ben je op de koolhydraatarme toeren en eet je liever geen carbs? Dan zijn er nog genoeg andere voedingsmiddelen die dezelfde werking hebben en je laten slapen als een roosje. Denk hierbij aan vette vissoorten, bananen, yoghurt, kool en kaas.

Wil je echt lekker slapen vanavond? Dan ga je natuurlijk voor een pastaatje met zalm en extra parmezaanse kaas.

Lees ook: Pasta is helemaal niet ongezond dus neem nog een bord

Popsugar

Reageer op artikel:
Klap maar lekker een pastaatje, want door koolhydraten slaap je namelijk beter
Sluiten