Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 6 jan 2017

Koppels die elkaar via een datingapp kennen blijven langer bij elkaar

Als je je wederhelft via Tinder of Happn hebt gevonden blijft dat soms beetje awkward. Want, romantisch is het niet echt, vind je. En ook niet per se noemenswaardig op je toekomstige huwelijk. Nou, wellicht tóch wel, want dat huwelijk zou er zomaar eens kunnen komen: koppels die elkaar online ontmoeten blijven namelijk langer bij elkaar.

Online daten = het goede leven

Volgens onderzoek gepubliceerd door the University of Chicago is het ontmoeten van je partner op een datingapp behoorlijk voordelig als je op zoek bent naar een gelukkige en gezonde relatie.

Er werd een enquête gehouden onder 19.000 koppels waarvan 45 procent elkaar online, bijvoorbeeld via Tinder, Happn of een andere online datingapp, had ontmoet.

En wat bleek? De koppels die elkaar online hadden ontmoet waren in verhouding tot de koppels die elkaar níet online hadden ontmoet een stuk tevredener over hun relatie. Maar, misschien nog wel beter nieuws, ze bleven ook langer bij elkaar.

Vanaf nu áltijd je woordje klaar

Vanaf nu leggen we je dan ook een beetje op dat je altijd vol trots vertelt over je online verovering. Want de kans zit er dik in dat je over een aantal jaar met deze man voor het altaar staat. En ja dan geldt: wie het laatst lacht, lacht het best.

Eens of oneens?
Waarom het anno 2016 zo verdomd moeilijk is om Mr. Forever te vinden

Reageer op artikel:
Koppels die elkaar via een datingapp kennen blijven langer bij elkaar
Sluiten