Koppels met fantastische seks hebben allemaal één ding gemeen

Dat mannen en vrouwen verschillend zijn is geen nieuws. Als je dan je grote liefde hebt gevonden wens je je dan ook niets liever dan dat het klikt tussen de lakens. Maar wat bepaald nou eigenlijk dat jullie goede seks hebben? Tijd, maar wel tijd op het juiste moment. Wat we daar mee bedoelen leggen we haarfijn uit.

Wat bepaalt nou eigenlijk of de seks fantastisch is? Om die vraag te beantwoorden onderzochten Miller en Byers 152 hetero koppels. Ze vroegen hen om aan te geven wat hun sexuele verlangens waren en wat de seksuele verlangens van hun partner waren. Zo wilden ze ontdekken hoe goed koppels op elkaar ingespeeld waren en hoe goed ze elkaar daadwerkelijk kenden.

De seksuele wensen

De onderzoekers ontdekten dat vrouwen niet meer interesse hebben in een langer voorspel dan mannen. We denken allemaal dat vrouwen van een langer voorspel houden dan dat mannen doen. Maar gek genoeg is dat niet waar.

Wel bleek dat vrouwen meer interesse hadden in een succesvol voorspel. Oftewel, vrouwen willen niet kwantiteit maar kwaliteit. Dr Ruth Westheimer: ‘Vrouwen zijn juist zo gebaat bij een succesvol voorspel omdat ze langer doen om een hoogtepunt te bereiken.’

Wanneer het aankomt op de daadwerkelijke daad verschillen vrouwen en mannen stuk meer. Ze hebben evenveel ‘zin’ in seks maar de duur van de seks is in dit geval een stuk belangrijker voor vrouwen als voor mannen. Zo is het cliché dat mannen maar twee minuten nodig hebben helemaal waar. Vrouwen daarentegen hebben veel meer tijd nodig om tot een orgasme te komen.

Deze resultaten werden nog een keer onderstreept in het onderzoek van Weiss & Brody. Daaruit bleek namelijk dat de tijd die besteedt werd aan geslachtsgemeenschap een sterk verband had met het krijgen van consequente orgasmes:

  • Van de vrouwen die aangaven dat de geslachtsgemeenschap tussen de 1 en 10 minuten duurde bereikte 50% bijna altijd een hoogtepunt
  • Van de vrouwen die aangaven dat de geslachtsgemeenschap tussen de 11 en twintig minuten duurde bereikte 62% bijna altijd een hoogtepunt
  • Van de vrouwen die aangaven dat de geslachtsgemeenschap langer dan 20 minuten duurde bereikte maar liefst 72% bijna altijd een hoogtepunt

Wie weet verklaard dit een hoop voor jou. Vertel je lief dat dat voorspel best iets korter mag zijn, als hij tijdens de daad maar niet na luttele minuten opgeeft. Want juist de daad gaat er voor zorgen dat jij betere seks hebt met je lover. En dat is simpeler te bereiken dan je denkt door er gewoon net iets meer tijd voor uit te trekken.

Schaam jij je een beetje omdat je soms moet huilen na de seks?

Dat is eigenlijk doodgewoon. Lees het door op de foto te klikken:

Reageer op artikel:
Koppels met fantastische seks hebben allemaal één ding gemeen
Sluiten