Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 20 apr 2020

Koppels opgelet: je relatie een boost geven tijdens quarantaine doe je zó

Nu het leven een beetje onzeker is en we vooral binnenzitten, is het extra belangrijk om stil te staan bij de goede dingen. Social distancing is naast irritant bijvoorbeeld ook hét moment om je relatie een boost te geven. Als je met je partner in quarantaine zit, heb je daar nu ongetwijfeld de tijd en ruimte voor.

Relatie een boost geven in quarantaine

Nu jullie prioriteiten enigszins zijn verschoven, kunnen jullie maar beter het beste maken van de situatie. En van jullie tijd samen. Geef je relatie een boost door elkaar (weer) eens écht aandacht te geven. Hieronder vast vijf tips van professionals.

1. Stel elkaar vragen (over jullie relatie)

Het is vaak nog niet zo makkelijk om een moment te vinden waarop je een echt diep gesprek kunt voeren met je partner. En je raadt het al: die tijd heb je nu wel. Spendeer jullie tijd samen daarom niet volledig horizontaal en Netflixkijkend.

Het is tijd om eens echt met elkaar te gaan praten. Je weet wel, van die gesprekken die ervoor zorgen dat jullie elkaar beter leren begrijpen. Waardoor jullie (weer) closer worden. En dat is het toch helemaal waard?

Geen idee waar je moet beginnen? Het volgende vragenlijstje helpt je op weg. Open een flesje wijn en haal wat lekkere snacks in huis. Jullie hebben gegarandeerd een leuke avond.

2. Ga samen koken

Uiteten gaan kan even niet, dus kook samen een diner voor twee. Of bak iets wat jullie lekker op kunnen eten tijdens het kijken van jullie favoriete serie. Ook al hou je niet van koken, het kan heel leuk zijn om samen iets nieuws te proberen. Neem jezelf en elkaar vooral niet te serieus en laat je inner keukenprinses los in de keuken.

3. Speel een spelletje

Op de Wii, de Playstation of lekker ouderwets Monopoly of Rummicub. Een leuke avond of middag met je lief maakt jullie allebei vrolijker én zorgt ervoor dat jullie weer wat meer tot elkaar komen. Zet lekkere hapjes op tafel (die je tijdens punt twee hebt bereid ;)) en geniet van wat quality time.

4. Doe samen een home workout

Maak samen endorfine aan in de woonkamer tijdens een home workout voor twee. Als je de mogelijkheid hebt om naar buiten te gaan, is samen een wandeling maken voor wat frisse lucht áltijd een goed idee. Tijdens jullie wandeling kunnen jullie elkaar de vragen van punt één stellen, bijvoorbeeld.

5. Mediteer samen

Het is belangrijk om in deze tijden (en vrijwel altijd) goed te zorgen voor je lichaam én geest. Zie meditatie als een manier om te bonden en spanning los te laten. Als jullie nog nooit gemediteerd hebben, is dit een leuk moment om een keer iets nieuws te proberen. En nu maar zien te zorgen dat jullie niet de slappe lach krijgen.

Lees ook: