Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 11 jul 2017

Winning: Koppige kinderen verdienen later meer

Was jij vroeger de dwarse van het stel en was jouw eerste woordje 'Nee' in plaats van 'Mama' of 'Papa'? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want het is nu wetenschappelijk bewezen dat koppige kinderen later meer verdienen. En dit betekent dat jij 1-0 voor staat op jouw brave broertje of zusje.

Kijk, wellicht was jij vroeger altijd de dwarsligger in de familie en kreeg jij het meeste straf, maar dat levert jou later wel een prachtig salarisstrookje op. Vroeg geleerd is oud gedaan en daarom is het zo goed dat jij vroeger jouw stoutste beentje voor zette.

Het onderzoek

Voor het onderzoek zijn zevenhonderd kinderen gevolgd vanaf hun achtste tot hun vijftigste jaar. Tijdens het onderzoek werd gelet op hun persoonlijkheidskenmerken, zoals academische ambitie en het rechtvaardigheidsgevoel. In de laatste fase van het onderzoek werd gekeken waar de kinderen terecht zijn gekomen. En wat bleek? De koppige kinderen hadden beter gepresteerd op gebied van studie en verdienden daarmee meer geld.

Kleine onderhandelaar

Maar hoe dan? Eigenlijk is het heel simpel te verklaren. Doordat je het nooit eens was met de beslissingen van je ouders heb je geleerd te onderhandelen. Komt dat even goed uit op de werkvloer, want hiermee hark jij zo de beste onderhandeling over jouw salaris binnen.

Je kont tegen de krib gooien

Andere verklaringen van het onderzoek kunnen zijn dat jij durft jouw eigen belangen boven persoonlijke relatie te plaatsen of dat het afzetten tegen jouw ouders ervoor heeft gezorgd dat jij beter voor jezelf kan opkomen.

Ongeacht welke verklaring jij passend vindt: een hoger salaris is een feit. Een goed excuus om lekker rebels te blijven ook. Eens een rebel, altijd een rebel.

Lees ook: Dit is waarom middelste kinderen de meest fantastische kinderen zijn

Reageer op artikel:
Winning: Koppige kinderen verdienen later meer
Sluiten