Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 29 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Must see: een nieuwe korte film van Pixar op Disney+ over een coming-out

Disney-lovers opgelet. Er wordt een belangrijke stap gezet op het gebied van representatie met een nieuwe korte film genaamd Out. Deze hartverwarmende film wordt geproduceerd vanuit Pixar en is de eerste animatiefilm met een homoseksueel hoofdpersonage.

De nieuwe korte film duurt slechts negen minuten en is nu te streamen op Disney Plus.

Korte film

Pixar heeft op vrijdag 22 mei de nieuwste korte film genaamd Out, via Disney Plus uitgebracht. De film maakt deel uit van de #sparkshorts-serie van Pixar. Sparkshorts-series zijn miniseries waarbij het personeel van Disney de mogelijkheid krijgt om daar ideeën over in te sturen.

Bij grote films zoals Toy Story en Frozen moeten ze zich vaak houden aan een vast format, maar dit keer konden zij hun fantasie de vrije loop laten gaan. Uiteindelijk zijn er 14(!) korte films tot stand gekomen. Deze zijn allemaal te zien op Disney Plus.

Het verhaal

De film gaat over het Greg. Greg is verliefd op Manuel en hij gaat op de dag van de film met hem samenwonen. Het dagelijks leven van Greg bestaat uit familie, liefde en zijn hondje. Maar Greg heeft ook een geheim waar hij niets over durft te zeggen bij zijn ouders. Op de dag van de film gebeurt er iets heel bijzonders. Met de hulp van zijn hondje, en een beetje magie, leert Greg dat hij eigenlijk helemaal niets te verbergen heeft.

Belangrijk onderwerp

Dat dit de eerste animatiefilm is met een homoseksueel hoofdpersonage, vinden we natuurlijk supergoed. Het is een belangrijk onderwerp wat meer zichtbaar moet worden in films en series. Eens moest de eerste keer zijn, en wij zijn maar wat blij dat dit eindelijk is gebeurd. Benieuwd geworden naar de korte film? Bekijk de trailer van Out hieronder:

Lees ook:Tranentrekkers: Dit zijn de 14 allerbeste zielige huilfilms

Reageer op artikel:
Must see: een nieuwe korte film van Pixar op Disney+ over een coming-out
Sluiten