Van pixie cut tot layered lob: de mooiste korte kapsels voor 2020

Ben jij toe aan een frisse coupe en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Korte kapsels zijn het in 2020 (weer) helemaal. Ga jij voor een lob, een extreem kort koppie of iets daar tussenin? Beautify zet de hotste korte kapsels voor je op een rijtje.

Korte kapsels naar ons hart

Het is weer lente en dat betekent dat we verlangen naar een nieuw kapsel. Durf jij er iets meer dan de puntjes af te laten knippen dit keer? Dan haal je gegarandeerd inspiratie uit de volgend korte kapsels voor 2020.

1. Blunt-cut lob

De lob, oftewel lange bob, is al langer een favoriet onder celebrities en dat snappen we volledig. Voor een lob wordt je haar net boven de schouders afgeknipt en die look staat zo ongeveer iedereen goed. De vorm van je gezicht komt namelijk mooi naar voren én het kapsel is makkelijk te stijlen.

Het is daarnaast een van die korte kapsels die niet te risky is. Als je er over denkt om je lange lokken (voor het eerst) in te ruilen voor een kortere coupe, dan is dit jouw kapsel.

2. Layered lob

Nog zo’n lob waar we érg enthousiast van worden: de layered lob. Ofwel, de lob in laagjes. Perfect als je van nature krullend haar hebt en/of je haar meer volume wilt geven. Hoe korter je het knipt, hoe meer de laagjes zullen bouncen. Selena Gomez rokt dit korte kapsel als geen ander.

3. Shag haircut

Qua lengte valt de shag haircut in dezelfde categorie korte kapsels als de lob, maar deze chunky coupe is toch net wat gewaagder. Met een pony en grove laagjes framet de shag haircut je gezicht op een retro seventies manier. Onder andere Miley Cyrus is fan van de shag en het kapsel staat haar fantastisch. Durf jij het ook aan?

4. Blunt bob

Bij de blunt bob is de nek vrij en valt je haar aan de voorkant net over je oren. De bob is op een ‘botte’ manier geknipt, waardoor het kapsel een stuk speelser oogt dan een ‘gewone’ bob. Je haar lijkt op deze manier voller en je kunt er alle kanten mee op. Draag je blunt bob een beetje messy, of maak er beachy krullen in voor een feestje… Wij vinden de coupe prachtig.

5. French bob

De zogenaamde French bob is net zo scherp als de blunt bob, maar is net iets korter en wordt wat speelser en meer wavy gedragen. Je haart komt net tot je kaak én komt samen met een pony. Hoe Parisienne wil je het hebben?

6. Shaggy bob

Heb je krullend haar of een natuurlijke slag? Dan is de shaggy bob een van de korte kapsels die alles uit jouw volumineuze haren haalt. Als je zin hebt in een wilde look, dan wil je je lokken vandaag nog in deze coupe laten knippen.

7. Asymmetrische bob of lob

Door je bob of lob een klein beetje asymmetrisch te laten knippen, oogt je coupe extra chic en komt je kaaklijn lekker sterk naar voren. Wat voor textuur je haar ook heeft, dit is een van de korte kapsels die iedereen goed kan hebben. Dus, waar wacht je nog op, neem een voorbeeld aan Jenna Dewan.

8. Chunky pixie cut

Als bovenstaande korte kapsels je nog niet kort genoeg zijn, is een pixie cut misschien iets voor jou. Je geeft de vintage Audrey Hepburn-look makkelijk een meer moderne twist door je haar in dit model te knippen. De ongelijke laagjes geven de coupe veel textuur en volume.

9. Straight pixie cut

Wil je een echt kort koppie? Dan is de pixie cut jouw ding. Met weinig haar dat toch volumineus en expressief oogt, steel jij ongetwijfeld de show. Nu is het alleen nog kwestie van durven. Is 2020 het jaar waarin jij de stap zet?

10. Buzz cut

Als je nóg korter wilt gaan (en er de ballen voor hebt), dan wil je wellicht gaan voor een buzz cut. Oftewel, een volledig geschoren hoofd. Willow Smith heeft de stap zojuist gezet en ze ziet er amazing uit als je het ons vraagt. Nu jij nog!Lees ook: