Excuse me? Dit is hoe duur het is om ongesteld te zijn

Wij vrouwen worden ongesteld. Gemiddeld ongeveer vanaf ons 13e jaar tot ons 51e jaar. Dat is lang, héél lang. En het nare is dat het ook nog eens handen vol geld kost.

Waarom ongesteld zijn geld kost? Naast alle tampons, maandverbandjes en inlegkruisjes hebben we ook nog de enorme hoeveelheid chocola die we aanschaffen omdat we dat nou eenmaal keihard nodig hebben (DUH). Of wat denk je van pillen om menstruatiekrampen tegen te gaan? Juist. Allemaal geld. Geld dat je ook in iets fijns had kunnen investeren in plaats van die bloederige week in de maand.

Ongesteld zijn van je 13e tot je 51ste betekent dat je 456 keer ongesteld wordt in 38 jaar tijd. Iedere vrouw is tussen de drie en de zeven dagen ongesteld. Dat betekent dat wij vrouwen in ons leven gemiddeld 2280 dagen ongesteld zijn, oftewel zes jaar en een kwart. OMG

Wat heb je nodig? Tampons, maandverband, inlegkruisjes, de pil (of een ander voorbehoedsmiddel), medicijnen om je menstruatieklachten tegen te gaan of acné, chocola, kruik en nieuw ondergoed. De Huffingtonpost rekende uit hoeveel je daar totaal aan kwijt bent uit gegaan van 38 jaar ongesteld zijn keer het gemiddelde van vijf dagen per keer.

Het schokkende resultaat is dat dit bijna 18.000 pond kost, omgerekend is dat 16.276 euro wat wij kwijt zijn aan iets dat Moeder Natuur ons heeft gegeven. Ja het is fijn dat we kinderen kunnen baren, anders waren wij hier ook niet geweest. Maar dat dit meer dan 16.000 euro moet kosten, dat is net wat minder fijn..

Reageer op artikel:
Excuse me? Dit is hoe duur het is om ongesteld te zijn
Sluiten