Redactie
Redactie Beauty en Style 23 nov 2020

De oplossing tegen een droge huid in de winter: koud en kort douchen

Als het buiten koud is willen we niets liever dan bij thuiskomst een lange warme douche nemen. Gek is het dan ook niet dat je je vaak schuldig maakt aan deze heerlijke gewoonte. Maar als je je huid een plezier wilt doen doe je het niet, zeggen huidartsen. Douche koud en kort!

Droge huid door warm douchen

Zodra je je hebt afgedroogd na die heerlijke warme douche dan begint je huid al snel te trekken. We proberen met crèmes de boel weer soepel en gehydrateerd te maken, maar daar ligt niet de oplossing.

Zo vertelt Menno Gaastra van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie het volgende aan RTL Nieuws: ‘In de winter is de lucht vaak al droger, en omdat in de winter de verwarming in huis vaak aanstaat, daalt ook binnenshuis de luchtvochtigheid. En daar wordt je huid nóg droger van.’

De droge lucht én warme lange douches zijn een ideale trigger voor eczeem en andere huidinfecties. Je spoelt alle huidvetten weg die er juist zijn om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Wat je dan wél moet doen? Kort en koud douchen zodat je huid niet extreem uitdroogt. Het is misschien even doorbijten, maar volgens een ander onderzoek zorgen die koude douchen ook nog eens voor een betere gezondheid.

Voordelen van koud douchen

Naast het feit dat het beter is voor je huid om koud te douchen, brengt die koude straal nog meer voordelen met zich mee. helpt het je lichaam ook nog ‘s op andere vlakken. Zo is het goed voor je bloedcirculatie, geeft het je een energiekick (beter dan koffie!), verbetert het je lichaamsprestaties én is het ook nog ‘s beter voor het milieu. Eén en één en één en één, oh well, je snapt ‘m.

Last van een droge huid op je gezicht? 6 tips hoe je daar vanaf komt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De oplossing tegen een droge huid in de winter: koud en kort douchen
Sluiten