Heb jij het ook altijd koud op de werkvloer? Er is een wetenschappelijke verklaring en het ligt niét aan jou

Herkenbaar fenomeen dat al je vrouwelijke collega's zitten te bibberen op de werkvloer (zelfs in de zomer), maar dat de mannen de temperatuur ideaal vinden? We snapten er nooit wat van. Zijn we watjes? Ligt het nu echt aan ons? NEE! Ha, soms houden we van de wetenschap. Waarom? Omdat de kou in het kantoor heel gemakkelijk te verklaren valt.

Thermale Comfort Model

Vele grote kantoren werken namelijk met het thermale comfort model. Sorry? Exact. Dit model is ooit ontwikkeld om te kijken hoe warm het moet zijn in kantoren om iedereen optimaal te laten werken. In het model wordt er gekeken naar de ideale temperatuur, de luchtdoorstroom en de kleding van het personeel (als je de hele dag in pak moet lopen is het natuurlijk fijn als het iets kouder is dan wanneer je in t-shirtjes naar je werk kan).

Altijd weer die mannen

Goed, dan nu to the point. Waarom hebben vrouwen het dan alsnog zoveel kouder dan mannen? Hier komt de grap. Het model is gebaseerd op mannen van rond de 40 jaar die gemiddeld 70 kilo wegen. Ja, top. Want dat is wel even wat anders dan wat de gemiddelde vrouw weegt. Geen wonder dus dat we altijd maar zitten te klappertanden op de werkvloer. Het is gewoon wederom de schuld van de mannen (grapje, maar soms is het gewoon leuk om te zeggen). Tijd voor een nieuwe formule als je het ons vraagt. Kunnen we in de zomer ook gewoon eens een keertje zonder vrees in een rokje naar kantoor.

Reageer op artikel:
Heb jij het ook altijd koud op de werkvloer? Er is een wetenschappelijke verklaring en het ligt niét aan jou
Sluiten