Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 27 dec 2018

10 x herkenbaar als krantjes of folders rondbrengen je bijbaantje is of was

Met geld kunnen we leuke dingen doen en mooie spullen kopen. Maar helaas komt het ons niet zomaar even aanwaaien. Voordat het echte werk begint, zetten we ons in voor tal van bijbaantjes. Eén daarvan is het bezorgen van krantjes of folders. Niet per se iets waar je iedere week naar uitkijkt.

Als je iedere week krantjes of folders rondbrengt, dan hebben we het echt met je te doen. Je weet vast wat we bedoelen, als deze dingen herkenbaar voor je zijn.

1. Weer of geen weer, je zal naar buiten moeten

Als het buiten dertig graden is, ontzettend hard waait of als de dag gevuld wordt met een sneeuwstorm, jij zal en moet naar buiten. Wat het weer ook is. Mensen verwachten namelijk iets in de brievenbus.

2. De blikken als je 1 dag later bezorgt

Soms komt het zo uit dat je die ene dag dat je altijd voor bezorger speelt, niet kan. Vaak mag je er van je ‘baas’ twee dagen over doen. Eén dag later bezorgen, zou dan eigenlijk geen probleem zijn. Maar daar zijn sommigen het niet mee eens. Als blikken konden doden…

3. Maar tegelijkertijd kun je veel zelf bepalen

Met dit bijbaantje wordt dan wel van je verwacht dat je het binnen één of twee dagen gefixt hebt, je kunt wel zelf kiezen wanneer je het gaat doen. Blijft het nog regenen tot ‘s avonds? Dan ga je daarna toch een keer?

4. Het gedoe met die fietstas

De fietstas die je erbij krijgt, heeft echt een handleiding nodig. Deze tas kun je haast niet in één keer goed op je fiets vastmaken. Het bezorgen zelf is erg genoeg, maar de hel begint al bij het vastmaken van die fietstas. Wat een feest toch iedere keer.

5. De extra folders als je krantjes rondbrengt

Als je huis-aan-huisbladen rondbrengt, dan is het iedere keer weer een verrassing wat erbij zit. Soms, als je geluk hebt, zijn het alleen de krantjes en kun je meteen beginnen. Maar 9 van de 10 keer zit er wel een foldertje of twee bij die je eerst in de krantjes moet steken. En lang dat dat kan duren..

6. Bedelen in december

December betekent feestdagen en dat betekent ook weer langs de deuren gaan. Vragen of je beste buurtgenoten nog wat geld overhebben om jou te sponsoren. Je begint er vaak met tegenzin aan, maar na een goed rondje kun je wel blij zijn met het resultaat. Is weer even mooi meegenomen dat extra geld.

7. Als je te weinig folders of krantjes hebt

Wat ook niet echt meehelpt, is als je net lekker onderweg bent en je erachter komt dat je te weinig materiaal hebt. Kun je het weer door gaan geven aan de opperhoofden bij het bedrijf, wachten totdat de nieuwe folders komen en weer terug naar de huizen die nog iets krijgen. Zwaar irritant.

8. De kleine brievenbussen

Ook in de categorie irritant: Brievenbussen die zo klein zijn dat er eigenlijk alleen een dunne envelop in kan. Hoe past daar in vredesnaam nog een krantje of een dik pakket met folders in? Tja, altijd maar even creatief zijn bij die deuren.

9. Zwarte vingers van krantjes

Ben je eindelijk klaar, heb je vaak rare donkere vegen op je gezicht. Waarschijnlijk niet iets wat je herkent als je foldertjes rondbrengt, maar wel als je huis-aan-huisbladen rondbrengt. Heel fijn. God weet wie je onderweg als roetveegpiet gezien heeft.

10. Als je niet van je fiets af hoeft te stappen

Dat bazige gevoel als je zo op een brievenbus af kan fietsen zonder dat je af hoeft te stappen. Heer-lijk. En weer door.

Het mag duidelijk zijn dat het niet altijd een feest is als je folder- of krantenbezorger bent. Maar dat is het wel als je weer uitbetaald krijgt.

Dit baantje is vast een stuk leuker: De allerleukste baan ever is vrij! Kattenknuffelaar waar je 25.000 euro per jaar mee verdient
foldertjes rondbrengen

Reageer op artikel:
10 x herkenbaar als krantjes of folders rondbrengen je bijbaantje is of was
Sluiten