Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 2 jun 2017

Handige hack: zo krijg je alle krassen van je zonnebril af

Is jouw favo zonnebril eigenlijk ook klaar voor de sloop? Althans, als het aan de glazen ligt tenminste. Hij was vroeger zo prachtig, maar nu zit hij vol met krassen op het glas waardoor het kijken steeds lastiger is. Gelukkig krijg je met deze hack alle krassen van jouw zonnebril af.

Ook als je jouw zonnebril nog geen jaren hebt kan het noodlot toeslaan: jij laat je zonnebril van jouw hoofd op de grondvallen en bam: op de nieuwe glazen direct een kras. Gelukkig hoef je nu niet te gaan huilen en balen, want oma weet raad en er is een oplossing voor.

Tandpasta

Tandpasta is dé oplossing voor schone tanden, maar ook voor de krassen op jouw bril. Als je de volgende vijf stappen volgt is jouw zonnebril binnen no time weer zo goed als nieuw.

1. Maak met een brillendoekje de glazen van jouw zonnebril goed schoon
2. Doe op jouw vinger een bolletje tandpasta. Zorg er wel voor dat je de normaalste tandpasta gebruikt die je kan vinden en daarom niet de whitening of korreltjes tandpasta.
3. Houd jouw zonnebril in het licht en spot waar alle krassen zitten.
4. Poets dan met jouw vinger in cirkelvormige bewegingen over het hele glas met de tandpasta. Doe dit voor vijf minuten lang.
5. Spoel jouw glas schoon met lauwwarm water en maak het daarna droog met watjes.

Let er wel goed op dat je het gehele glas meepakt tijdens het poetsen met tandpasta en niet alleen waar de krassen zitten, want anders zal je onregelmatigheden in het glas ontstaan. En die probeer je juist weg te werken.

Deze tip wil je ook weten: Ha! Met deze tips ben je de fietsendief te slim af

Reageer op artikel:
Handige hack: zo krijg je alle krassen van je zonnebril af
Sluiten