Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 28 jun 2015

Krijg je dat $&#%& liedje maar niet uit je hoofd? Wetenschappers hebben dé oplossing gevonden

Bestaat er iets vervelenders dan dat er een liedje in je hoofd blijft zitten, die je eigenlijk onwijs haat? Het antwoord is nee. Nee er is niets vervelenders. Maar.. weer vele dank aan de wetenschap. Want, dé oplossing is gevonden hoor. Zo kunnen we éindelijk die &#&$# liedjes verbannen. Heeeeey sexy lady, gangnam style. We pakken je terug.

Zo is er een studie uitgevoerd door psychologen aan de Universeit van Reading, en kwam er naar voren dat het kauwen op kauwgum kan helpen om de focus en richting van iemands gedachten te veranderen. Say what?

‘So tell me what you want, what you really really want. I wanna, I wanna.. ‘. Uhm, nee Spice girls. Ook dit liedje dus.

Het onderzoek

Voor het onderzoek hebben ze 98 vrijwilligers verzameld die allen een aantal catchy pop liedjes moesten luisteren. De vrijwillgers werden verdeeld in drie groepen. Éen groep moest op kauwgum kauwen, de andere groep met hun vingers tikken en de laatste groep hoefde niets te doen.

Na het beluisteren van de pop liedjes, kreeg elke groep drie minuten stilten en werd er gevraagd of ze op een knop konden drukken als ze één van die liedjes weer in hun hoofd kregen.

De uitslag

Van alle groepen drukte de groep die op kauwgum kauwde met 33 procent minder op de knop. Waarom? Volgens een onderzoek van dokter Phil Beamen, heeft dit te maken met hoe informatie wordt opgenomen. De onderzoekers hopen uiteindelijk met deze bevindingen de weg vrij te kunnen maken voor behandelingen omtrent psychische stoornissen. Oh how we love science.

Voor nu, zijn we alvast erg dankbaar dat er éindelijk een oplossing is voor al die ondraagbare catchy liedjes. Dankjewel.

Reageer op artikel:
Krijg je dat $&#%& liedje maar niet uit je hoofd? Wetenschappers hebben dé oplossing gevonden
Sluiten