Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 mrt 2018

Bang voor spinnen? Deze video bewijst dat de beestjes niet echt in je mond kruipen in je slaap

Het is een hardnekkig broodje aap verhaal dat je acht spinnen per jaar zou eten in je slaap, Niet bepaald een prettig gedachte als je bang bent voor de achtpotige beesten. Toch bleef het altijd een beetje de vraag of het nou waar was of niet, dat spinnen in je mond kruipen. Daarom nu eindelijk het verlossende bewijs.

Lag jij nachten wakker – letterlijk – van het idee dat er misschien spinnen in je mond kunnen kruipen? Dan kun je eindelijk weer met een gerust hart gaan slapen, want eindelijk is er bewijs dat je niet echt spinnen eet in je slaap.

Kruipen spinnen echt in je mond als je slaapt?

Oke, er was eigenlijk al bewijs. Want serieuze wetenschappers hadden al onderzoek gedaan naar dit onderwerp en kwamen tot de conclusie fat spinnen helemaal niet houden van je mond.

En nu is daar een video bewijs bijgekomen. Qmusic heeft namelijk de proef op de som genomen. Reporter Joost maakte namelijk een video waarin hij spinnen over zijn wang laat lopen. Maar volgens de spinnenexpert zullen de spinnen niet uit zichzelf je mond op zoek. Als je ademt produceer je namelijk trillingen en daar houden die gevoelige spinnen helemaal niet van.

Reageer op artikel:
Bang voor spinnen? Deze video bewijst dat de beestjes niet echt in je mond kruipen in je slaap
Sluiten