Een flinke krullenbos? Met deze 5 tips houd jij ze onder controle

Iedereen met krullen kent het wel: tijdens koudere dagen wordt je haar dof en heeft het overduidelijk hydratatie nodig. Dat kunnen we helaas niet veranderen, deze textuur van het haar heeft nu eenmaal meer vocht nodig. En in koude periodes wordt dat alleen maar meer. Met deze tips houd jij je haar onder controle, weer of geen weer.

Bescherm je krullen

Natuurlijk is het belangrijk om je krullen zo min mogelijk in contact te laten komen met droge of koude lucht. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een sjaal of hoed te dragen, maar ook door je kapsel er op aan te passen. Door je haar in vlechten te dragen blijven ze ook beter beschermd. Daarnaast kun je beter uit de buurt blijven van stylingtools of het in ieder geval tot een minimum te beperken.

Vergeet je hoofdhuid niet

Hoe goed je ook voor je haar zorgt, als je jouw hoofdhuid overslaat is de kans groot dat je haar nog steeds dof en droog blijft. Masseer daarom één keer in de week een olie in op je hoofdhuid.

De schaar in je krullen

Ga elke winter minstens één keer naar de kapper om je puntjes te knippen. Daardoor zijn ze gezonder en sterker. Doe je dit niet dan drogen ze door het koude weer nog sneller uit en moet je uiteindelijk een groter stuk laten knippen. Voorkomen is beter dan genezen.

Aap de kapper na

Voelt jouw haar ook altijd zo heerlijk zacht aan nadat je bij de kapper bent geweest? Dat komt vaak door de fijne producten die ze gebruiken, niet alleen door het knippen en/of verven. Kijk daarom de eerst volgende keer goed af wat ze precies gebruiken en ga thuis aan de slag. Een haarmasker bijvoorbeeld is net een facial voor je coupe: het kan wonderen doen voor je haar.

Droog je krullen

Wil je voorkomen dat je haar gaat pluizen? Zorg dan dat je haar zelf al hebt geföhnd voordat je de deur uitgaat. Zeker met het koude weer gaat het alle kanten op als je het natuurlijk laat drogen. Zet je föhn op medium hitte om te voorkomen dat je teveel schade aanricht en je jouw haar alsnog uitdroogt.

Meer haartips lezen? Check deze artikelen: