Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 24 jul 2017

Kun je je lover soms wel achter het behang plakken? Dat is juist een goed teken in je relatie

Hij gooit z’n sokken in de hoek van de slaapkamer, wast zelden iets af en zit op jou te zeuren dat je op moet schieten als jullie ergens heen gaan. Ja, je houdt van de beste man, maar soms kun je hem wel achter het behang plakken. Erger je je wel eens aan je lover? Dat is helemaal niet erg. Het is juist een teken dat jullie een goede relatie hebben.

Maak je geen zorgen over de staat van je relatie als je je lover wel eens irritant vindt. Volgens onderzoekers is het juist goed als je er af en toe stoom uit je oren van frustratie komt.

Irritatie is een teken dat je je op je gemak voelt

Op jullie eerste date deden jullie waarschijnlijk allebei erg je best om de beste versie van jezelf te laten zien. Je wilt immers dat de ander jou leuk vindt. Je doet je zo goed mogelijk voor. Maar na een tijdje zal de ‘ware jij’ toch naar buiten komen.

Dan wordt duidelijk dat je gewoon een beetje een sloddervos bent. Dat je het heerlijk vindt om chips te eten als avondeten. Of als ontbijt. En dat je in het weekend niet voor twaalf uur je bed uit komt.

Alleen in een echt goede relatie kun je helemaal jezelf zijn. En alleen in een echte goede relatie kun je laten merken dat je niet alles wat de ander doet fantastisch vindt.

Het kan wel zijn dat je té comfortabel bent

Natuurlijk is het niet goed als je je alleen maar aan het ergeren bent aan de ander. Als je niets meer trekt van hem, dan is het misschien een teken dat je je emotioneel van hem aan het terugtrekken bent.

Een beetje ergernis is niet erg, maar zodra je alles irritant vindt wat hij doet, is het misschien een waarschuwingsteken. Probeer te ontdekken wat je precies zo irritant vindt. Misschien heb je het idee dat hij niet echt naar je luistert of je niet genoeg waardeert. Kijk naar het onderliggende probleem en probeer dat aan te pakken.

Ach, soms zíjn mannen ook gewoon onuitstaanbaar. Maar het komt allemaal wel goed.

Lees dit ook: Dit is wat niemand je vertelt over relaties

Reageer op artikel:
Kun je je lover soms wel achter het behang plakken? Dat is juist een goed teken in je relatie
Sluiten