Kun je niet kiezen? Dit is waarom je dan juist alles uit het leven haalt

Yasmine Esser 3 feb 2016 Life

Of het nou gaat om de vraag of je koffie of thee wilt of om de vraag of je nog een wijntje wil. Jij vindt het hartstikke moeilijk. Om nog maar te zwijgen over de écht belangrijke vragen: wat wil je met je leven? En natuurlijk: wat ga je aankomend weekend doen?

Maar wees gerust, een beslissing maken ís ook heel moeilijk. Want als je optie één kiest betekent dat de andere opties afvallen. En van tevoren kun je nooit weten wat de beste optie is noch wat precies de consequenties zullen zijn. Maar een heerlijke gedachte: mensen die niet kunnen kiezen zijn juist de mensen die álles uit het leven halen.

Je doet én én

Omdat je het moeilijk vindt keuzes te maken, doe je dat ook gewoon niet. Het komt geregeld voor dat jij én én doet. Want waarom zou je niet op vrijdag op stap kunnen en op zaterdagochtend je schoonouders ontvangen? Waarom zou je niet een studie naast je baan kunnen doen? Waarom zou je niet eerst koffie kunnen drinken en daarna je kop thee leegslurpen? Waarom zou je niet eerst naar een verjaardag kunnen gaan en daarna naar een ander feestje? Jij doet alles.

Je bent slimmer

Je ziet de wereld namelijk niet zwart-wit, maar genuanceerd. Jij weet dat dingen nooit simpel zijn, maar altijd meerdere kanten hebben. En voordat je een beslissing neemt, wil je eerst al die kanten bekijken. Je wilt eerst veel informatie hebben. Zo word je steeds slimmer.

Je hebt een druk sociaal leven

Je kunt niet kiezen tussen feest A en feestje B, en daarom ga je naar allebei. Je neemt vriendinnen mee naar je collega’ s en visa versa, omdat je niet kunt kiezen met wie je liever je avond doorbrengt. Je maakt ook ontzettend veel mee, omdat je óveral voor gaat.

Geen keuzes kunnen maken is soms lastig, maar het is vooral fantastisch. Want jouw leven is rijk en vol met mooie ervaringen.

LEES OOK: Waarom mensen die dingen uitstellen het succesvolst in het leven zijn

Reageer op artikel:
Kun je niet kiezen? Dit is waarom je dan juist alles uit het leven haalt
Sluiten