Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 16 december 2017

Voor eens en voor altijd: Kunnen spinnen uit de stofzuiger kruipen?

Eerder schreven we al dat het nu dé tijd van het jaar is voor spinnen. Ze lijken in iedere hoek van de kamer te zitten en duiken ook weer op de meest vervelende momenten op. Wat we daarmee doen? Opzuigen. Of heeft dat geen zin?

Als je de spinnen uit het oog verdwenen zijn, denk je misschien wel dat de klus geklaard is. Maar na een paar uur zie je weer een paar zwarte pootjes over de muur lopen. Komen die spinnen uit de stofzuiger?

Kunnen spinnen uit de stofzuiger kruipen?

Volgens spinnenexpert Peter van Helsdingen kunnen de spinnen die je in je huis tegenkomt onbeschadigd de stofzuigzak binnenkomen. Maar of ze het daar overleven? Op die vraag heeft hij een duidelijk antwoord. Hij vertelt namelijk tegen NRC dat de hooiwagenspinnen bijna direct stikken door het stof in de stofzuiger.

Maar, er is een uitzondering. Heb je te maken met huisspinnen, dan is het wel zaak om daarna nog wat stof op te zuigen. Deze soort kan namelijk wel de buis uit kruipen, tenzij je nog wat stof erachteraan opzuigt. Dan stikt hij sowieso. Goed om te weten, toch?

Als je de spinnen liever niet dood wil hebben, dan kun je ze natuurlijk ook buiten neer zetten. Dat is helemaal aan jou.

Dit wil je ook vast weten: Iehhhh: zoveel spinnen eet je écht in je slaap

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd: Kunnen spinnen uit de stofzuiger kruipen?
Sluiten