Rosa Tettero
Rosa Tettero Body & Mind 19 januari 2017

Kunnen we het even hebben over de griep die nu heerst? Wat een ellende

Spierpijn, snotteren, buikpijn, koorts. Herkenbaar? Welcome to the club. Waarschijnlijk ben ook jíj slachtoffer van de hel des levens: griep. Maar niet getreurd, met jou zijn er nog 89374502 anderen. En ik ook.

Er is een epidemie gaande in Nederland. En NU.nl geeft aan dat die ook nog wel eventjes aanhoudt. De slachtoffers zijn vooral jonge kinderen en 65-plussers. Ik weet niet, maar mijn hele omgeving ligt zo ongeveer in bed of hoest zich een ongeluk.

Keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, koorts. Hoesten, proesten, snot, niezen en traanogen. Wat een ellende. De één na de ander valt plat op bed neer. Ook ik.

Oké, ik ben wel eens vaker ziek. Luchtweginfecties schijnen van mij te houden want ik loop er regelmatig mee. Maar deze? De ellende begon na kerst, zere keel, hoesten, niet slapen. Antibiotica is helaas geen optie, het beste middel: in bed blijven en uitzieken. Zorgen dat je weer beter wordt. Daarom lag mijn nachtkastje vol met bananen, zuigtabletten en een slaapmasker.

Kerstvakantie? Vakantie? Nou niet dus. Niets is ellendiger dan je vakantie in bed te moeten spenderen. En elke keer als je dénkt dat je het leven weer aan kan, krijg je een slap in je face en wordt die griep alleen nog maar erger. Daarom heb ik oud en nieuw als ziek vogeltje doorgebracht (en een glaasje champagne, want zonder kan écht niet).

Na een week goed ziek zijn ben je wel weer fit. Tenminste dat denk je. Hup, weer aan het werk. Want de hele dag Netflixen gaat vervelen, geloof me. Maar dan staat het volgende probleem voor de deur: griep. Iedereen om me heen viel met bosjes neer. BAM alsof er een bom griep losgelaten werd op Nederland. Familieleden, collega’s en vriendinnen.

En het erge is, na de ene griep (keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, koorts) krijg je als toetje nog de buikgriep. En ken je buikgriep? Oh, het is godsgruwelijk ondraaglijk. Inmiddels zijn we in week zeven van de verschrikkelijke epidemie, waar ik drie weken van heb mogen meemaken. Hooray. En het is NOG NIET VOORBIJ.

Wat is het met die griep? Waarom begint 2017 zo? Ook erg fijn: jarig zijn terwijl je griep hebt. Jep, ik heb mijn kerstvakantie, oud en nieuw én mijn verjaardag jankend doorgebracht. Niet met taart en wijn maar met een teiltje naast mijn bed en paracetamol. Terwijl ik juist zo houd van feestjes en gezelligheid. Griep is a bitch. Fingers crossed voor alle zielige zieke vogels dat ze de rest van 2017 kerngezond zult blijven.

Griep, jouw werk zit er weer op. Kun je nu aub weggaan? Dan kunnen we verder met 2017. Even de frustraties geuit, en alle zieke unicorns een hart onder de riem gestoken.

Reageer op artikel:
Kunnen we het even hebben over de griep die nu heerst? Wat een ellende
Sluiten