Kusje hier kusje daar, dit zijn de 11 bizarre feiten over kussen

Kussen, zoenen, bekken, wasmachine draaien, lebberen en binnendraaien. Een kusje hier, een kusje daar. Het is de meest gebruikte uiting van aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen. Ieder mens, naja bijna ieder mens doet het in zijn leven. Daarom delen wij maar al te graag de meest interessante feitjes over kussen, die je misschien nog niet wist.

Langste kus ter wereld

De langste kus ooit duurde achtenvijftig uur, vijfendertig minuten en achtenvijftig seconden. Dit is behaald door Ekkachai en Laksana uit Thailand op veertien februari 2013.

Bacteriën

Tijdens het zoenen gaan er ongeveer tweehonderdvijftig bacteriën door je mond. Ieks.

Voor kussen heb je spieren nodig

Tijdens zoenen gebruiken we maar liefst 146 spieren in totaal. Dat is inclusief 34 gezichtsspieren 112 houdingspieren. Kortom, een goede gezichtsworkout.

Een kus carrière

Voor het geval kussen echt helemaal jouw ding is, je kan hier ook je carrière van maken. De studie kussen heet in het Engels ‘philematology’. en iemand die kussen studeert heet een ‘osculologist’.

Kussen redt levens

Zeg dit maar tegen je lover: uit onderzoek is gebleken dat mannen die hun vrouw een kus geven voordat ze weggaan gemiddeld vijf jaar langer leven dan mannen die dat niet doen. Of dezelfde resultaten ook gelden voor vrouwen is overigens nog niet bekend. Maar ach, een ochtendkus kan echt geen kwaad.

Gemiddeld aantal kussen

Gemiddeld spendeert een mens twee volle weken in hun hele leven aan kussen.

De ware

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld vijftien mannen kussen voordat ze de ware vinden.

Kussen is goed voor je gezondheid

Met een heftige kus (a French kiss) verbrand je zo 25 calorieën per minuut. Say what? Zo kunnen we onze sportschool-sessies af en toe vervangen met een heftig uurtje kussen.

Intiemer dan seks

Uit onderzoek is gebleken dat kussen intiemer wordt beschouwen dan seks. En het shockende komt nog: want uit diverse studies is gebleken dat de meeste mannen kieskeuriger zijn als het gaat om het kiezen van de juiste kuspartner dan de vrouw waar ze seks mee zouden willen.

Reageer op artikel:
Kusje hier kusje daar, dit zijn de 11 bizarre feiten over kussen
Sluiten